Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Våra resmål i Brasilien

Brasilien - våra resmål

Här är en kort översikt över våra resmål i Brasilien. Klicka er vidare på linkarna för att läsa mer om respektive resmål, samt få en översikt över vårt utbud av hotell och utflykter på orten.
 

Rio de Janeiro - Världens vackraste stad

Rio är en av världens vackraste städer och mycket av skönheten kommer från den naturligt tropiska miljön där berg, skog, laguner, stränder, växtlighet och Atlanten tillsammans bildar en unik inramning till denna klassiska storstad.
Nyår och under karnevalen förvandlas staden till en enda stor festplats som saknar motstycke i världen. Rio de Janeiro är lätt att kombinera med andra resmål i Brasilien tack vare sin internationella flygplats.
Läs mer om Rio de Janeiro
 

Resor till Rio de Janeiro i Brasilien

Amazonas - Världens största regnskog

Amazonas regnskogar är världens största biologiska mångfald med ojämförbara naturresurser och en tredjedel av jordens djur lever här. I Amazonas floder flödar en femtedel av jordens färskvatten och fungerar samtidigt som vägar in i regnskogens hjärta. Tio av jordens tjugo största floder finns i detta område. I hjärtat av regnskogen ligger miljonstaden Manaus, från vilken ni enklast utforskar Brasiliens regnskog.
Läs mer om Amazonas
 

Resor till Amazonas Regnskog

Fortaleza - Storstad med långa stränder

SambaTravels egen stad och enligt oss Brasiliens bästa för bad, sport och nöjen. Ingen över, ingen vid sidan. 27-30 grader varmt året runt och en skön bris från Atlanten som svalkar på den milslånga stranden Praia de Futuro. Massor av restauranter, barer, affärer och bra nattliv garanterar att ni aldrig har tråkigt. Från Fortaleza når ni också de fantastiska stränderna Jericoacoara och Canoa Quebrada.
Läs mer om Fortaleza
 

Resor till Fortaleza i Brasilien

Porto de Galinhas - Brasiliens bästa strand 7 år i rad

Före detta lugn fiskeby som upptäcktes av de resande brasilianarna på 90-talet. Stränderna runt byn är mycket vackra och kantas av kokospalmer. Utanför stränderna ligger korallrev och vid lågvatten bildas naturliga havspoler innanför reven där snorkling är en populär aktivitet.

Själva byn är en blandning av gammalt och nytt med mysiga fiskrestauranter och för den som vill finns lyxiga resorter där man kan koppla av i sin egen privata bungalow.
Läs mer om Porto de Galinhas
 

Resor till Porto de Galinhas i Brasilien

Praia do Forte - Perfekt för familjer

Ett riktigt bra resmål för dig som vill ha långa vackra stränder med lugnt och klart vatten, ett mysigt samhälle med restauranter, barer och små hotell. Ett mycket barnvänligt resmål med inriktning på naturupplevelser, här på stränderna kläcker havssköldpaddorna sina ägg, i den bevarade atlantregnskogen bredvid Praia do Forte hoppar apor och i havet utanför passerar de mäktiga valarna mellan maj och november.

Här finns ett stort utbud av aktiviteter allt från hästridning i mangroveskogen till toppklass 18-håls golfbana.

Ett par kilometer från byns centrum ligger också Brasiliens bästa All Inclusive Resort som heter Iberostar Bahia.

Läs mer om Praia do Forte

 

Praia do Forte - Bahia - Brasilien

Natal & Pipa - Populärt bland skandinaver

Natal ligger i nordöstra Brasilien placerad mellan en flod och Atlanten. Här i Solen stad ser man soluppgången först på Brasiliens fastland. Solen värmer från klar himmel 300 dagar om året. Till Natal kan man resa året runt, högsäsong är juli, augusti och november till mars. Solsäkrast ät mellan juni och februari. Från Natal når ni också Pipa som är en mycket mysig liten by perfekt för avslappning, sol och bad.
Läs mer om Natal

Resor till Natal i Brasilien

Fernando de Noronha - Den hemliga Paradisön

Sydamerikas dykparadis förtjänar detta fantastiska resmål att kallas. Här kan ni dyka tillsammans med Fernando de Noronhas berömda delfine men också sköldpaddor, hajar och massor med färggranna fiskar.
Hela denna arkipelag täcker 26 kvadratkilometer, huvudön är 17 kvadratkilometer, och innehåller totalt 21 öar, rev och klippor. Klimatet är varmt havsklimat med en medeltemperatur på 27 grader.
Läs mer om Fernando de Noronha

 
Resor till Fernando de Noronha i Brasilien

Búzios - Vacker halvö med 21 stränder nära Rio de Janeiro

Búzios ligger knappt två timmar med bil nordöst från Rio de Janeiro.
Byn ligger i änden av en åtta kilometer lång halvö med över 20 stränder som, tack vare öns oregelbundna kust, är avskilda från varandra och med olika karaktärer.
Resmålet är stor favorit bland dem som räknas i Rio de Janeiro men får också ofta besök av internationella kändisar. Trots populariteten och trots att byn ibland kallas Sydamerikas Saint Tropez så finns fortfarande en hel del av charmen kvar från tiden när Búzios var en liten fiskeby.
Läs mer om Buzios
 

Buzios - Brasilien

Pantanal - Naturproffsens resmål

Enligt många bättre än Amazonas för att uppleva Brasiliens unika djurliv och tropiska växter. Här finns ett av världens rikaste djurliv med 90 däggdjursarter, 600 sorters fåglar, 280 fiskarter och 50 olika sorters reptiler. Här lever leoparder, flera miljoner alligatorer, vilda tjurar, ormar, jabirustorkar, papegojor i alla färger, kolibrier, tapirer och apor sida vid sida lätt tillgängliga att studera och fotografera. Till skillnad från Amazonas täta vegetation är det mer öppna landskap i Pantanal varför djuren är lättare att upptäcka.
Läs mer om Pantanal
 

Resor till Pantanal i Brasilien

Vattenfallen i Iguassu - Storslagen natur

Iguassus nationalpark är verkligen exceptionell. Fallen, som hade varit spektakulära var som helst, blir ännu vackrare tack vare sina natursköna omgivningar. De prunkande skogarna är fyllda av bambuträd, palmer och lianer. Starkt färgade papergojor av olika storlekar flyger mellan grenarna och tävlar om uppmärksamheten med vilda orkideer, begonier och bromelior.
Läs mer om Foz do Iguacu

Resor till Iguassu Falls i Brasilien

Salvador - Västafrika i Brasilien

I Brasiliens centrum för kultur, musik och mat har du aldrig tråkigt. Placerad i tropiska nordöstra Brasilien är delstaten Bahia platsen där Brasiliens historia möter nutiden i en magisk atmosfär. Här har influenserna från landets tidigaste befolkningar, portugiser, afrikaner och indianer, lämnat ett kulturellt arv som i allra högsta grad är synligt idag.
Läs mer om Salvador

Resor till Salvador i Brasilien

Ilha Grande - Naturskön ö med 101 stränder nära Rio

Det perfekta resmålet att kombinera med Rio de Janeiro för dig som vill ha lugn och ro, vacker natur, långa härliga stränder, berg med svalkande kallt bäckvatten och sköna kvällar med Atlanten som bakgrundsljud.
Läs mer om Ilha Grande

Resor till Ilha Grande i Brasilien

Morro de Sao Paulo - Vackra stränder utanför Salvador

Ön Morro de Sao Paulo ligger trots sitt namn utanför Salvador i delstaten Bahia. Ön ligger två timmars båtresa från Salvador och erbjuder flera stränder som påpassligt heter Första Stranden, Andra Stranden och så vidare. Här finns den gamla Atlantregnskogen bevarad för den som vill göra upptäcktsfärder till lands och vattnen runt ön bjuder på bra dykning och snorkling.
Läs mer om Morro de Sao Paulo

Resor till Morro de Sao Paulo i Brasilien

Jericoacoara - Världens vackraste strand

Världens vackraste strand enligt Lonely Planet. Utomordentligt för våg-, vind- och kitesurfing.
I Jericoacoara hittar du inte lyx och flärd, men om du vill ha nära kontakt med naturen är detta ett paradis.
Bland de många sevärdheterna är den mest kända The Arched Rock, en stor stenport som är skulpterad av vågorna.
Läs mer om Jericoacoara

Resor till Jericoacoara i Brasilien

Canoa Quebrada - Strandby med charm och bra kvällsliv

16 mil söder om Fortaleza på de röda sandklipporna 30 meter över den oändliga stranden vilar den gamla fiskebyn Canoa Quebrada med mäktiga sanndynor bakom sig och den grönblåa Atlanten framför.

Framför allt är det de mäktiga vyerna, de röda klipporna, den vita långa stranden och det underbara klimatet året runt som lockar besökare till Canoa Quebrada, men också den avslappnade stämningen, den många mysiga restauranterna och barerna som ligger efter huvudgatan som faktiskt heter Broadway.
Läs mer om Canoa Quebrada
 

Canoa Quebrada Brasilien

Sao Paulo - Här finns allt

Södra halvklotets största stad bjuder på kultur, shopping, nattliv och etnisk blandning som är unik. Staden utgör det största kulturella centret i Latinamerika med mängder av museum, teatrar, nattklubbar, barer, restauranter, nöjesfält och shower. Staden är enorm, men med hjälp av en guidebok och information från dem som känner staden blir upplevelsen garanterat överväldigande i positiv betydelse.
Läs mer om Sao Paulo

Resor till Sao Paulo i Brasilien

Recife & Olinda - Kulturarv från kolonialtiden

Storstad uppdelad i två delar. Den ena med stora hotell, stränder och turister - den andra med arkitektur från 1500-talet. I Recife är stränderna det mest sevärda. Tolv kilometer med sand, palmer och små traditionella fiskebåtar, jangadas. Här ligger de stora hotellen och stor konentration av turister.
I Olinda njuter ni i skuggan av träden på någon mysig uteservering och njuter av kolonialbyggnaderna som staden är full av.
Läs mer om Recife

 
Resor till Recife i Brasilien

Florianopolis - Södra Brasiliens hetaste stränder

Med 42 stränder ligger delstaten Santa Catarinas huvudstad och väntar i södra Brasilien. Staden ligger delvis på västkusten av ön Santa Catarina och ansluter till fastlandet med bron Hercilio Luz vilken med sina 846 meter är en av de längsta broarna i Brasilien.
Läs mer om Florianopolis

Resor till Florianopolis i Brasilien

Brasilia - Arkitekternas triumf

Denna ultramoderna stad saknar motstycke och imponerar på sina besökare med sina moderna och futuristiska byggnadsverk.
Ett givet resmål för den som är intresserad av arkitektur. Det unika och magnifika med denna stad går inte att beskriva med ord utan måste upplevas.
Läs mer om Brasilia

Resor till Brasilia - Brasiliens huvudstad

Belém - Porten till Amazonas

Där Amazonasfloden möter Atlanten och bildar ett enormt delta möter staden regnskogen. Belém är en av de attraktivaste städerna I Sydamerika med många torg och vackra stenlagda gator som sträcker sig ända in i jungeln. Från Belem går det båtar på Amazonasfloden in i Regnskogen ända upp till Manaus.
Läs mer om Belém

Resor till Belem i Brasilien