Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
 

Brasilien har stränder i världsklass 

Stränderna längs hela Brasiliens kust håller mycket hög klass och oavsett om du reser till norra eller södra Brasilien så finns det många att välja på.

 

Efter hela den långa Atlantkusten ligger oändligt många stränder som har mjuk härlig sand, palmer och varmt havsvatten att bada i. Brasilianarna spenderar en stor del av sin fritid på stranden och om du frågar dem om vilken strand som är Brasiliens vackraste så får du förmodligen lika många svar som antal personer du frågar. Totalt finns det över 700 mil stränder i landet så det finns en del att välja på.

Här följer en översikt över några av de bästa valen.

 


Stränderna i nordösta Brasilien

Här finns de längsta och bredaste stränderna och de breder ut sig efter hela nordöstra kusten oftast kantade av kokospalmer. Många av de vackraste stränderna ligger också nära mycket charmiga byar med små hotell och en huvudgata med restauranter, barer och butiker.

 

Delfinernas ö Fernando de Noronha

Paradisstränderna på ön Fernando de Noronha som ligger utanför Brasiliens nordöstra kust är unika även mätt med brasilianska mått. De få som haft privilegiet att besöka dem är oftast säkra på sin sak - här ligger landets absolut vackraste stränder. Delfinerna som är bofasta runt ön gör förstås sitt till att förhöja upplevelsen. Stora delar av ön och vattnen runt ön är nationalpark och upptaget på FNs världsarvslista på grund av sitt unika marina liv.


Porto de Galinhas - naturliga akvarier

När Brasiliens största resemagasin Viajem har omröstningar bland sina läsare om vilken som är landets bästa strand har dock Porto de Galinhas tagit hem titeln sju år i rad. Detta tack vare sin kombination av långa sandstränder, sitt snorklingsvänliga korallrev och sina stora havsvattenspooler som är riktigt härliga att bada i. Byn erbjuder också ett charmigt centrum och varierat utbud av hotell. Härifrån nås också den vackra stranden Praia dos Carneiros.
Porto de Galinhas ligger endast sex mil från Recifes moderna flygplats vilket bidrar till att den är välbesökt av brasilianarna. Byn är dock trots sin närhet till Europa relativt oupptäckt av européer vilket gör att den brasilianska kulturen är väldigt oförstörd här. Resmålet är en favorit även hos SambaTravel. Hit går det direktflyg från Europa som tar drygt sju timmar.

 

Bahia och Salvador - Kulturens vagga

Delstaten Bahia är förutom sin rika kultur inspirerad av västafrika, med musiken i centrum också känd för sina många vackra stränder. Salvador är huvudstad i delstaten och här ligger också en internationell flygplats med flyg direkt till Europa.


Ett lättillgängligt och mycket bra resmål för sol och bad är den välorganiserade byn Praia do Forte som ligger 50 km från Salvadors flygplats. Byn har långa härliga stränder med lugnt vatten tack vare ett skyddande korallrev, mysiga hotell och ett stort utbud av aktiviteter.
Byn har profilerat sig på turism med stor hänsyn till djur och natur. Speciellt tar man hand om sina havsköldpaddor som lägger sina ägg på stränderna runt byn. Här finns också små apor i palmerna och valarna simmar förbi mellan juli och oktober.


Morro de Sao Paulo till Itacare

Utanför Salavador ligger den vackra ön Tinhare med byn Morro de Sao Paulo och den nästan oupptäckta men lika vackra ön Boipeba. Här finns knappt någon biltrafik och det verkligen ett resmål för dig som vill slappna av. När man kliver av båten till ön är det som att tiden saktar ned och livet blir enkelt. Lugnt vatten, massor av härliga stränder och brasiliansk musik är det som lockar många till att stanna länge på ön.

 

Längre söderut efter den bahianska kusten ligger surfarnas paradis Itacaré. Trots sitt ganska isolerade läge är det ett populärt resmål bland europeer som letar efter den perfekta stranden. Byn har en magisk dragningskraft som gör att många av våra kunder som rest dit återvänder varje år. Byn är specialiserad på aktivitetsturism och det finns massor att göra i och runt byn. Här finns också den numera sälsynta atlantregnskogen kvar som erbjuder spännande äventyr.

 

Vi rekommenderar varmt vår resa som kombinerar Morro de Sao Paulo, Boipeba och Itacare där ni reser längst denna otroligt vackra kust med jeep och båt och stannar valfritt antal dagar på de olika platserna.


Södra Bahia

Längre söderut i Bahia ligger byn Arraial d'Ajuda. Platsen upptäcktes av hippies och idag är en charmig by med mycket vacker natur och fantastiska stränder. Människor från hela världen har hittat sitt paradis här och bosatt sig i Arraial d'Ajuda vilket märks när man går på byns gator. 
Stränderna är bland de vackraste i Brasilien och framför allt sträckan mellan Arraial d'Ajuda och Trancoso är väldigt speciell. Kvällslivet är mycket bra och livligt med trevliga restauranger, musik och dans. Arraial d'Ajuda ligger bara 10 km från Porto Seguros flygplats som har flyg till Rio de Janeiro, Sao Paulo och Salvador.


Natal & Pipa - solsäkert och nära

Natal och Pipa är två orter som blivit kända för många skandinaver tack vare sitt solsäkra läge och sin närhet till Europa. Framför allt Pipa är en mycket pitoresk strandby som omges av stränder och sandstensklippor med hisnande utsikter. Delfinerna som finns efter hela Brasiliens kust tycker också mycket om Pipa och besöker gärna Delfinbukten utanför byn, som förstås fått namn efter sina välkomna besökare.
Många skandinaver tycker så mycket om Natal och Pipa att de köpt fasta semesterbostader här. Från Lissabon går det direktflyg till Natal som bara tar drygt sju timmar.

 

Fortaleza - Storstad och strand

En annan favorit för den som vill kombinera storstadens utbud med skönt strandliv är Fortaleza som ligger i solsäkra nordöstra Brasilien. Här finns ett sprakande kvälls- och nattliv, bra shopping och en lång fin sandstrand. Stranden i Fortaleza har riktigt bra struktur för den som vill bli bortskämd med fullservice i solstolen. Från Lissabon går det direktflyg till Fortaleza som tar drygt sju timmar.

Från Fortaleza nås också byn Jericoacoara, med sin karakteriskiska höga sanddyn alldeles bredvid byn. Jericoacoara har blivit utsedd till världens vackraste strand av både Lonely Planet och Washington Times. Från den stora sanddynen som ligger alldeles bredvid byn är solnedgången mycket spektakulär. Här finns också vindsurfing i världsklass och bra kitesurfing. Passa på att ta en kurs, det finns många bra instruktörer i byn.


Ca 15 mil söder om Fortaleza ligger den charmiga byn Canoa Quebrada som upptäcktes av hippies på 70-talet. Stranden är känd för sina fina röda sandstensklippor som bildar fin kuliss mot sandstränderna nedanför. Själva byn ligger uppe på klipporna och utsikten är ojämförligt vacker med hav, sanddyner och strand milsvis åt bägge hållen.

 

 

Sysöstra brasiliens stränder

Mest kända är förstås Rio de Janeiros stränder Copcabana och Ipanema. De är fascinerande att besöka både för att de är natursköna men också för att förundras över den mix av människor som solar och badar på dem. Slå er ned på en solstol eller ett strandcafé och ni har underhållning för flera dagar.

 

Brasiliens skärgård

På kusten mellan Rio de Janeiro och Santos ligger Brasiliens enda större skärgård med 365 öar som har fina dykvatten och mjuka härliga stränder.
Det som särkiljer dessa stränder från dem i nordöstra Brasilien är att de är kortare och oftare avdelade av gröna kullar. Klimatet är skönt året om och det finns massor att välja på. Mest kända är stränderna på Ilha Grande, halvön Buzios, runt kolonialbyn Paraty, på ön Ilhabela samt de många stränderna söder om Sao Sebastiao.

 


Södra brasiliens stränder

Södra Brasilien har också en hel del att erbjuda, framför allt på ön Florianopolis i delstaten Santa Catarina. Hit åker det fina folket i Sao Paulo och Rio de Janeiro för att visa upp sig framför allt i januari. Då är det intensivt champagnefestande på öns norra kust, men ön är stor så det finns även en hel del stränder att välja på som är lugnare även under högsäsong.Stränder i Amazonas regnskog

För den som letar efter något helt unikt så kan vi avslöja en av Brasiliens mest dolda hemligheter. Mitt i Amazonas finns några av landets häftigaste och mest finkorniga stränder. I området runt Alter do Chão i floden Rio Tapajós, som är en biflod till Amazonasfloden, ligger de kritvita stränderna på rad. De är störst i lågvatten, men går även att besöka vid högvatten. Ett häftigt resmål som går fint att kombinera med turer in i regnskogen. 

 

Fernando de Noronha & Porto de Galinhas - Brasiliens stränder

Natal och Pipa i nordöstra Brasilien

 

Praia do Forte & Jericoacoara

 

Praia dos Carneiros och Arraial d Ajuda Brasilien


Ipanema och Copacabana - Rio de Janeiro

Florianopolis - Santa Catarina