Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
 

Sao Paulo - Sydamerikas New York

Sao Paulo är internationellt känt som ekonomiskt center för Sydamerika. Här har de internationella koncernerna sina huvudkontor och denna enorma stad har en befolking med nationaliteter från hela världen och är en av världens snabbast växande städer. Härifrån nås alla större flygplatser i Brasilien.

Totalt har Sao Paulo ungefär 114 000 industrier vilket utgör 65% av landets industriella nätverk. Men stadens rikedom kommer ursprungligen från enorma kaffeplantage och invandrad arbetskraft.
Idag har staden 14 miljoner invånare och här finns allt man kan önska sig. Sao Paolo är en kombination av tusen småstäder som ligger inom samma område. Det bor till exempel fler libaneser här än i Libanon. Här finns också den största japanska kolonin i världen.

Sao Paulo utgör det största kulturella centret i Latinamerika med mängder av museum, teatrar, nattklubbar, barer, restauranter, nöjesfält och shower. Staden är enorm, men med hjälp av en guidebok och information från dem som kan Sao Paulo blir upplevelsen garanterat överväldigande i positiv betydelse.

 

Mer information

Hotell i Sao Paulo.

Utflykter i Sao Paulo.

 

Sao Paulo

Karta Sao Paulo