Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
 

Fokus Natur
17 dagar/16 nätter

Vattenfallen i Iguaçu - Pantanal - Amazonas - Rio de Janeiro - Ilha Grande

Här är resan för dig som verkligen vill uppleva Brasiliens fantastiska natur och dess rika djurliv. Vi kan garantera att detta är en av de mest minnesvärda resor du kommer att göra och utgått från all vår kunskap och erfarenhet för att du skall få ett oförglömligt äventyr som inkluderar flera av världens bästa resmål för naturupplevelser.


Vattenfallen i Foz do Iguaçu
Resan börjar i vid de spektakulära vattenfallen i Iguaçu som är världens största vattenfallsområde.

Vattenfallen är omgiven av en mycket vacker natur där färgsprakande fjärilar, fåglar och blommor tävlar om uppmärksamheten med vattenfallen. Ni ser vattenfallen från Brasilianska och Argentinska nationalparkerna och kan om ni önskar lägga in ett besök i den vackra fågelparken som ligger nära ingången till brasilianska nationalparken och ert hotell.

 

 

Pantanal

Efter dagarna i Foz do Iguaçu flyger ni direkt upp till Cuiaba som är porten in i norra Pantanal. Pantanal är Brasiliens motsvarighet till Afrikas savann, men mycket frodigare med sina vidsträckta gröna slätter som bryts av mängder av floder och sjöar. Här är djuren lätta att upptäcka och ni kan se bland annat jaguarer, aror, apor, alligatorer, jätteuttrar, anakondor och kolibrier

Med en utsträckning på över 200 000 kvadratkilometer är Pantanal en av de vackraste naturområdena i Brasilien. Området är upptaget på Unescos världsarvlista tack vare att det äre ett av världens största och mest varierade ekosystem med åttio däggdjursarter, 650 fågelarter och 200 sorters fiskar.

Ni bor på Jaguar Ecological Lodge och följer deras dagsprogram med engelsktalande guider.

 


Amazonas

Efter vistelsen i Pantanal är det dags för ett besök till Amazonas Regnskog. Vi har valt att lägga besöket i nationalparken Cristalino som ligger ca en timmes flyg från Pantanal. Detta är ett av de absolut vackraste områdena i Amazonas regnskog och ännu inte så påverkat av turismen som området runt Manaus dit de flesta reser. I denna del av Amazonas är regnksogen högre och djurlivet rikare. I området finns över 550 fågelarter, 2000 sorters fjärilar och däggdjur som bland annat tapir, aguiti, leoparder, apor, hjortar och den sälsynta jätteuttern.

Ni bor på Cristalino Lodge och under vistelsen på lodgen följer ni ett program som delvis anpassas efter era önskemål och intressen.

Runt lodgen går mer än 20 km vandringsleder där regnskogens under kan beskådas. Lodgen är ekologiskt inriktad och mycket noga med att bevara naturen så orörd som möjligt.

De kunniga guiderna leder utflykterna från lodgen som även görs i kanoter på floderna i reservatet.  Ni bor på den mycket professionella lodgen Cristalino Lodge som hämtar och lämnar er på flygplatsen. Lodgen drivs med stor hänsyn till omgivande natur.


 

Rio de Janeiro

Nu är det dags att resa ned till Rio de Janerio. Här bor ni på 3-4 stjärnors hotell med frukost inkluderad.

 

Vi erbjuder ett antal guidade turer som ni kan ta under vistelsen men ni kan också göra Rio de Janeiro på egen hand om ni föredrar det.

Några platser är förstås nästan omissbara, som Jesusstayn på berget Corcovado, Sockertoppen och stränderna Copacabana och Ipanema.

Men Rio de Janeiro erbjuder mycket mer, till exempel den stora botaniska trädgården, gamla centrums vackra byggnader, bohemkvarteren i Santa Tereza, Teatro Municipal, restauranterna och musikbarerna i Lapa och en av världens största urbana skogar, Tijucaskogen.

Om ni väljer att ta guidade turer genom oss så blir ni alltid upphämtade och avlämnade på ert hotell och guiderna pratar engelska.

De de guidade turer vi kan erbjuda kan ni se på våra hemsidor:

Guidade turer i Rio de Janeiro

 

 

Ilha Grande

Resan avslutas på ön Ilha Grande som ligger söder om Rio de Janeiro. Här kan ni dyka, gå långa vandringsturer, snorkla och upptäcka någon av öns 106 stränder. Här kan vi förboka turer om ni önskar det eller så kan ni fritt spendera dagarna på ön och ta dagen som den kommer.

Efter vistelsen på ön tar ni båten in till fastlandet där er transfer väntar för transport till flygplatsen i Rio de Janeiro.Vad ingår i Resan?

I denna resa ingår följande:


- Samtliga flyg inkl. skatter och avgifter.


- Alla övernattningar inklusive frukost på 3-4 stjärnors hotell i Foz do Iguaçu, Cuiaba, Rio de Janeiro och på Ilha Grande. Hotellen kan uppgraderas om ni önskar det.

- Paket på Jaguar Ecological Refuge i Pantanal, i vilket ingår all mat, guidade turer enligt dagsprogram med engelsktalande guider och övernattningar i enkel eller dubbelrum med dusch och toalett på rummet.


- Paket på Cristalino Lodge i Amazonas i vilket ingår all mat, guidade turer enligt dagsprogram med engelsktalande guider och övernattningar i enkel eller dubbelrum med dusch och toalett på rummet.


- Samtliga Transfers T/R Flygplats - Hotell och T/R Flygplats - Lodge.

 

- Transfer Hotell Rio de Janeiro - Ilha Grande

 

- Transfer Ilha Grande - Flygplats Rio de Janeiro

 


Vad kostar resan?

Priset på resan varierar beroende på när på året ni önskar resa och vilken nivå ni väljer på hotell och lodge. Vi har alternativ för de flesta budgetar.

Priset beror också på om ni vill bo i enkel, dubbel eller trippelrum.

 

Skicka en mail på mail@sambatravel.com eller ring på 054-151556, så kommer vi med en detaljerad offert baserat på de datum och hotellönskemål ni har.

Amazonas Brasilien

 

Foz do Iguacu och Pantanal Brasilien

 

Dagsprogram Fokus Natur 17 dagar/16 nätter
Nedanstående program är ett förslag från oss och kan ändras efter era önskemål. Ni kan ta bort och lägga till dagar på de olika resmålen. Resplanen kan behöva justeras beroende på ändringar i flygtidtabeller.

 

Dag 01
Avresa Stockholm - Foz do Iguaçu

Flyg på eftermiddagen från Stockholm. Ni kan också flyga från Göteborg, Oslo eller Köpenhamn. Även utresa från andra orter är möjliga, ta kontakt för mer information.

Dag 02
Ankomst Foz do Iguaçu

Ni ankommer Foz do Iguaçu vid lunchtid och där väntar en chaufför på er i ankomsthallen med namnskylt för direkt transfer till ert hotell. På eftermiddagen kan ni slappna av vid hotellets pool efter resan eller ta ett besök på den vackra fågelparken som ligger bredvid hotellet.
Övernattning på 3-4 stjärnors hotell inkl. frukost.

Dag 03
Foz do Iguaçu

Guidade heldagstur av Brasilianska och Argentinska Nationalparkerna. Turen tas i internationell grupp. Upphämtning och avlämning på ert hotell. Läs mer om turen här:

Guidad tur av Brasilianska och Argentinska vattenfallen
Efter turen blir ni upphämtade på ert hotell för transfer till Foz do Iguaçus flygplats varifrån ni flyger upp till Cuiaba. I Cuiaba blir ni mötta på flygplatsen för transfer in till ett 3-4 stjärnors hotell i centrala Cuiaba.

Dag 04
Pantanal
- Jaguar Ecological Reserve
På morgonen efter frukost kommer transfern och hämtar er i hotellets lobby för transfer till Jaguar Ecological Reserve där ni skall spendera de närmsta dagarna mitt i Pantanals vildmark. Under vistelsen på Jaguar Ecolocigal Lodge följer ni deras dagsprogram med guidade turer.

All mat ingår under vistelsen på lodgen. Ni övernattar i enkelrum, dubbelrum eller trippelrum efter önskemål med privat toalett och badrum på rummet.

Läs mer om dagsprogrammet på lodgen här:
Dagsprogram Jaguar Ecological Lodge

Dag 05
Pantanal - Jaguar Ecological Reserve

Utflykter och guidade turer utifrån lodgens dagsprogram.
Dagsprogram Jaguar Ecological Reserve

Dag 06
Pantanal - Jaguar Ecological Reserve

Utflykter och guidade turer utifrån lodgens dagsprogram.
Dagsprogram Jaguar Ecological Reserve

Dag 07
Pantanal - Jaguar Ecological Reserve//Amazonas - Cristalino Lodge

På morgonen blir ni hämtade på Jaguar Ecological Reserve för transfer till Cuiabas flygplats varifrån ni flyger upp till Amazonas.

Ni landar tidig eftermiddag på Alta Florestas flygplats i Amazonas. Där väntar personal från Cristalino Lodge för transfer ut till den lodgen.
Under vistelsen på Cristalino Lodge följer ni deras dagsprogram med guidade turer.
All mat ingår under vistelsen på lodgen. Ni övernattar i enkelrum, dubbelrum eller trippelrum efter önskemål med privat toalett och badrum på rummet.

Läs mer om dagsprogrammet på lodgen här:
Dagsprogram Cristalino Lodge

Dag 08
Amazonas - Cristalino Lodge

Utflykter och guidade turer utifrån lodgens dagsprogram.
Dagsprogram Cristalino Lodge

Dag 09
Amazonas - Cristalino Lodge
Utflykter och guidade turer utifrån lodgens dagsprogram.

Dagsprogram Cristalino Lodge

Dag 10
Amazonas Cristalino Lodge//Cuiaba

Ni blir hämtade på Cristalino Lodge i lagom tid för att hinna med eftermiddagsflyget från Alta Floresta till Cuiaba och där blir ni mötta på flygplatsen för transfer till ert hotell i Cuiaba där ni kan slappna av och ladda batterierna för er resa vidare till Rio de Janeiro.

 

Dag 11
Cuiaba - Rio de Janeiro

Efter en välförtjänt sovmorgon och frukost på hotell i Cuiaba hinner ni med lite sightseeing av staden på egen hand om ni önskar det innan det är dags att resa vidare till Rio de Janeiro.

Ni blir som vanligt hämtade på ert hotell för transfer till flygplatsen och när ni landar i Rio de Janeiro väntar en chaufför på er i ankomsthallen för transfer till ert hotell i Rio de Janeiro.


Övernattning på hotell i Copacabana- eller Ipanemaområdet inkl. frukost.

Dag 12
Rio de Janeiro

Ni kan välja att uppleva Rio de Janeiro på egen hand eller vara med på våra guidade turer enligt önskemål. Se vårt urval här:

Guidade turer i Rio de Janeiro
Övernattning på hotell i Copacabana- eller Ipanemaområdet inkl. frukost.

 

Dag 13
Rio de Janeiro - Ilha Grande

Nu är det dags för resans sista etapp. Efter frukost blir ni hämtade på ert hotell i Rio de Janeiro för transfer till hamnen i Angra dos Reis eller Conceição de Jacareí varifrån ni tar båten till Ilha Grande.

Vid ankomsten till ön där det inte är någon biltrafik tar ni er enkelt till ert hotell med en kort promenad. I hamnen finns det personal som kan ta ert bagage på vagn till hotellet mot en mindre slant.

På ön kan ni rå er själva eller om ni vill förboka guidade turer genom oss så går det också bra. Ni kan se vårt utbud här:

Guidade turer Ilha Grande

Övernattning på hotell i Abrao på Ilha Grande

 

Dag 14

Ilha Grande
På ön kan ni rå er själva eller om ni vill förboka guidade turer genom oss så går det också bra. Ni kan se vårt utbud här:

Guidade turer Ilha Grande

Övernattning på hotell i Abrao på Ilha Grande

 

Dag 15
Ilha Grande

På ön kan ni rå er själva eller om ni vill förboka guidade turer genom oss så går det också bra. Ni kan se vårt utbud här:

Guidade turer Ilha Grande

Övernattning på hotell i Abrao på Ilha Grande

 

Dag 16

Ilha Grande - Flygplats Rio de Janeiro

Dags för hemresa och flyg till Skandinavien. Ni tar båten från Ilha Grande och i hamnen på fastlandet väntar transfer som kör er till Rio de Janeiros flygplats för hemresa.

 

Dag 17

Hemkomst Skandinavien

Ni lander på eftermiddag/tidig kväll i Stockholm, Köpenhamn, Göteborg eller Oslo.
Även andra ankomstorter är möjliga.Rio de Janeiro och Ilha Grande