Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter

Här är vårt utbud av guidade turer och utflykter i Rio de Janeiro i Brasilien. Vissa av turerna går i grupp med andra turister, andra går privat och på vissa turer kan vi erbjuda bägge varianterna.

Vi erbjuder också transfer från flygplats till hotell i Rio de Janeiro och till övriga destinationer i delstaten Rio de Janeiro.
Ta kontakt för bokning och priser på mail@sambatravel.com.

Jesusstatyn - Corcovado

Avresa från hotellet till Corcovado Järnvägsstation vid foten av Corcovadoberget. En tågresa på 3,5 km (25 min) tar er genom den lummiga grönskan till stationen på toppen av berget. De sista meterna upp till den 38 meter höga Kristusstatyn går med hiss. Jesusstatyn eller Cristo Redentor (Kristus Frälsaren) som är statyns riktiga namn står på 710 meters höjd över havet med en fantasisk utsikt över Rio de Janeiro. Mer information på nedanstående linkar:
Corcovado Grupptur

Corcovado Privat tur

 

Jesusstatyn på berget Corcovado Rio de Janeiro Brasilien

Sockertoppen och City Tour

Ni hämtas på hotellet för en rundtur buss som går förbi stränderna till norra Rio de Janeiro med ett stop på Sambodromo (anläggningen där karnevalståget går), bussen passerar sedan världens största fotbollsstadion, Maracana med läktare som tar mer än 160 000 åskådare. Efter det går turen mot Rios Downtown som är där moderna, futuristiska kontorsbyggnader blandas med det historiska Rio de Janeiro. Ni åker i de smala gatorna och passerar Metropolitan Cathedral...

Sockertoppen Grupptur

Sockertoppen Privat tur

 

Sockertoppen med Linbana Rio de Janeiro Brasilien

Sambashow på Plataforma 1

Följ med på Sambashow på Plataforma 1 som ligger i stadsdelen Leblon. Showen på Plataforma är en mycket färgrik uppvisning i typiska danser från Brasilien med allt från afro-brasilianska danser till samba, karnevalsdans och sambaskolorna visar upp sina dräckter från karnevalen.

Sambashow Grupptur

Sambashow Privat tur

Showen kan också kombineras med middag på en av Rios traditionella barbequerestauranter (Churrascarias).

Sambashow med middag Grupptur

Sambashow med middag Privat tur

 

Sambashow Rio de Janeiro Brasilien

Fotbollsmatch på Maracanastadion eller Enghenaostadion i Rio de Janeiro

Ni blir hämtade på hotellet för transport till världens största fotbollstadion, Maracana för att se på en fotbollsmatch. Maracanastadion renoveras under 2013 inför fotbolls-VM 2014 och då går matcherna på Engenhaostadion som tar ca 46 000 åskådare. I priset ingår transfer T/R Hotell - Stadion, Matchbiljetter till täckta stolar och en engelsktalande guide.
Fotbollsmatch i Rio de Janeiro

Fotboll på Maracanastadion Rio de Janeiro

Favelatur - Andra sidan av Rio de Janeiro

Favelaturen visar hur ungefär 20 procent av befolkningen i Rio de Janeiro lever och brukar får de flesta att ändra uppfattning om att favelor är farliga områden styrda av kriminella. Detta är en av våra mest uppskattade turer och viktig för att förstå Rio de Janeiros många kontraster och den starka kulturbärare som falevorna utgör. Följ med på vår mest spännande tur som ni inte kommer ångra att ni tar. Mer information och program på nedanstående link:

Favelorna - andra sidan av Rio de Janeiro Grupptur

 

Favelatur Rio de Janeiro

Helikoptertur över Rio de Janeiro

Transfer från hotellet till Helicopter Point i Lagoa. Den moderna helikoptern som drivs av jet turbiner ger er en säker och konfortabel tur på 8-9 minuter från Lagoa till Leblon, Ipanema, Arpoador, Copacabana, Leme, Sockertoppen och Corcovadoberget. På detta exlusiva sätt får du uppleva Rio de Janeiros skönhet från luften och möjligheterna att ta unika foton är många. Turen kan också tas som en del av turen "Corcovado och Sockertoppen".

Helikoptertur

 

Rio de Janeiro från helikopter

Historiska Rio de Janeiro med buss och tunnelbana

Upplev Rio de Janeiro som Rio-borna själva genom att resa kommunalt på Rio de Janeiros bussar och tunnelbana. Stopp görs för att se Sao Bento Klostret, Candelariakyrkan, kulturkorridoren, Carmen Mirandas hus, Rio de Janeiros första Te-hus Confeitaria Colombo där den som vill kan ta en kopp te eller kaffe med tillbehör. Retur till hotellet med tunnelbana eller buss beroende på vart ert hotel ligger. Turen går tisdag-fredag.
Historiska Rio de Janeiro med offentlig transport Privat tur

En liknande tur finns också som grupptur men då går den inte med buss och tunnelbana utan med operatörens fordon

Historiska Rio de Janeiro Grupptur
 

Klostret Sao Bento Rio de Janeiro Brasilien

Tur till Kejsarstaden Petrópolis

Petropolis grundlades 1845 och döptes efter Pedro I som var kejsare Brasilien från 1831-1889, som tillbringade somrarna på platsen liksom många av Brasiliens kommande kejsare. Denna guidade turen tar er från hotellet genom den 2,1 kilometer långa tunneln Reboucas mot den gamla staden Petropolis från imperialtiden som ligger i bergen 66 km norr om Rio de Janeiro. Petropolis ligger 800 meter över havet och utsikten på vägen dit är storslagen...

Petropolis Kejsarstaden Grupptur

Petropolis Kejsarstaden Privat tur

 

Petropolis Kejsarstaden utanför Rio de Janeiro

Jeepsafari i Tijucas Atlantskog & Jesusstatyn

Ni blir hämtade på hotellet i öppen jeep och turen börjar i Tijucas atlantskog som är världens största urbana skog. Första stoppet är för att njuta av utsikten Vista Chinesa (Chinese View). Flera stopp görs bland annat ett där ni tar en kortare promenad till ett vackert vattenfall. Efter besöket i Tijucaskogen går turen vidare till Corcovado där Jesusstatyn står. Här får ni tid att njuta av den spektakulära statyn och utsikten över Rio de Janeiro. På vägen tillbaka till hotellet görs ett stopp vid Pepinostranden för att se på hängglidarna. Läs mer på nedanstående link.

Grupptur Jeepsafari Altantskogen och Jesusstatyn

 

Jesusstatyn - Corcovado - Rio de Janeiro

Jeeptur Santa Tereza och Panoramatur

Tur till det historiska området Santa Teresa med sina vindlande trånga gator och panoramautsikt över Rio de Janeiro. Santa Tereza var överklassens stadsdel i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet vilket syns på de stora vackert utsmyckade husen. Området tillhör idag kostnärerna och här ligger många ateljéer och gallerier, men också trevliga restauaranter och barer. Turen avslutas med stopp på några av Rios vackraste utsiktspunkter.

Grupptur Santa Tereza

 

Santa Tereza - Rio de Janeiro Spårvagn

Tur med skonare till Rio de Janeiros tropiska öar

Upphämtning på hotellet för en tur med skonarea av en typ som är populära på kusten runt Rio de Janeiro kallade Saveiros. Turen går i Sepetibabukten där man med lite tur kan se delfiner. Här ligger Brasiliens enda riktiga skärgård som består av 365 öar. Lunch ingår i priset och intas på en av öarna. Tid ges också till bad- och sol.

Rio de Janeiros tropiska öar Grupptur

Rio de Janeiros tropiska öar Privat tur

 

Rio de Janeiros Tropiska öar

Jeepsafari - Botaniska trädgården och Tijucas Atlantregnskog
Ni blir hämtade på hotellet i öppen jeep och turen börjar i Rio de Janeiros storslagna botaniska trädgård som har över 6 500 växtarter utspridda över 54 hektar park och här finns också många växthus.

 

Turen fortsätter sedan till Tijucas atlantregnskog som är världens största urbana skog. Första stoppet i skogen är för att njuta av utsikten Vista Chinesa (Chinese View). Flera stopp görs bland annat ett där ni tar en kortare promenad till ett vackert vattenfall. Under turen ser ni massor av tropiska växter och träd och möjlighet att se apor, sengångare, exotiska fåglar och fjärilar.
Grupptur Botaniska trädgården och Tijucas Altanregnskog

 

Tijucaskogen Rio de Janeiro Brasilien
Priser på våra utflykter varierar med på hur många som deltar på turen.
På vissa orter kan ni också välja att ta utflykten tillsammans med andra som en del i en större grupp.
Guiderna pratar alltid engelska.
Transfer från och till flygplatsen bokar ni också genom oss om ni önskar det.