Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
 

Rio de Janeiro staden med extra allt

Rio de Janeiro är en av världens vackraste städer och mycket av skönheten kommer från den naturligt tropiska miljön där berg, skog, laguner, stränder, växtlighet och Atlanten tillsammans bildar en unik inramning till denna klassiska storstad. Brasiliens förra huvudstad erbjuder besökaren massor att se och göra.

Copacabana och Ipanema är två av världens mest kända stränder och här ligger också de flesta hotellen i Rio de Janeiro.
Ipanema är det bästa området att bo i, med trevliga små barer, restauranter och butiker förutom den härliga stranden. Bland Rio-borna själva är det Ipanema som gäller om de får välja område.
Minst en dag bör sättas av till att sitta på Ipanemastranden och se på hur Brasilianarna utnyttjar och tillbringar sin fritid på stranden - ett skådespel är ett skådespel som besökaren inte glömmer.
Det är enkelt att hyra en solstol och parasoll på Ipanemastranden och många hotell har också sina egna som ni kan låna om ni är gäster på hotellet.

Service finns direkt till solstolen med dryck och snacks och på strandpromenaden ligger många barer för den som vill sitta där och njuta.

 

Ett annat landmärke i Rio de Janeiro är förstås Jesusstatyn som tronar över staden på Corcovadoberget 710 meter över havet. Härifrån är utsikten över Rio de Janeiro magnifik och på vägen upp passerar ni med tåg genom en lummig del av Rio de Janeiro där Atlantregnskogen fortfarande finns bevarad. Det är en del av världens största urbana skog som heter Tijucaskogen och också är nationalpark. Vi kan erbjuda guidad tur till Jesusstatyn, Jeeptur i Tijucaskogen eller en kombination av de två.

 

Sockertoppen, som är en 395 meter hög klippa, vakar över infarten till Guanabarabukten och syns ofta på bilder från Rio de Janeiro. Den är mycket vacker och ett besök på den är obligatoriskt. Toppen nås med linbana och på mellanstationen bor det små apor som nyfiket betraktar besökarna. På toppen ligger en fin park och utsikten över Rio de Janeiros stränder är fantastisk.
Vi kan erbjuda guidad tur i internationell grupp eller privat och turen går också att kombinera med ett besök på Jesusstatyn. Det går också att klättra upp till topppen av Sockertoppen för den som är lite mer äventyrligt lagd.


Men Rio de Janeiro erbjuder mycket mer. Upptäck den Röda stranden, Praia Vermelho, botaniska trädgården, det gamla centrum, bohemkvarteren i Santa Tereza, Ipanemas trendiga strand och nattliv och sambakvällar i Lapa. För den som vill ha mer adrenalin så finns möjligheten att skärmflyga från klipporna i Sao Condrado. Ett nybyggt område som också håller på att bli populärt tack vare sin fina strand och stora hotell är Barra som ligger ca 40 minuter från Ipanema och Copacabana. Här ligger också flera stora shoppingcentrum.

 

Rio de Janeiro har också stort kulturellt utbud med sin egna högt ansedda balett, opera och teatrar. Här finns också många museer och en musikscen som är en av världens livligaste. Missa heller inte att besöka Rios Teatro Municipal som ni också kan besöka virtuellt här:

Teatro Municipal Rio de Janeiro Virtuellt Besök

 

Engelska BBC rankar de tio bästa sevärdheterna i Rio de Janeiro såhär:

  1. Ipanemastranden
  2. Copacabanastranden
  3. Centrum
  4. Santa Teresa (Bohemstadsdel)
  5. Lapa (Stadsdel med musik och barer )
  6. Lagoa (Konstgjord sjö och fritidsområde)
  7. Jardim Botânico (Botaniska Trädgården)
  8. Pão de Açucar (Sockertoppen)
  9. Christ the Redeemer (Jesusstatyn)
  10. Parque Nacional da Tijuca (Tijucas Nationalpark)

 

Fotboll i Rio de Janeiro

Fotbollen är också närvarande hela tiden med matcher som ofta drar 100 000 åskådare till den berömda Maracana stadion. Populäraste laget heter Flamengo. Läs mer om fotbollen i Rio de Janeiro på vår specialsida: Fotboll i Rio de Janeiro


Karnevalen i Rio de Janeiro

Den mest kända av Brasiliens karnevaler går också av stapeln här varje år sju veckor före påsk och överträffar varje år sitt rykte. Karnevalen är en blandning av gatuparader, karnevalsbaler och de fantastiska uppvisningarna från de olika sambaskolorna.

Sambaskolorna övar hela hösten och vintern innan själva karnevalen och dessa övningar är värda ett besök för dem som inte har möjlighet att åka till Rio under själva karnevalen. 2006 invigdes också Cidade Samba, Sambastaden som är ett kombinerat museum där tidigare karnevalskreationer visas upp och workshop där kommande års karnevalsekipage byggs.

Läs mer om Karnevalen på vår specialsida om den:

Karnvalen i Rio de Janeiro

 

Mer information

Hotell i Rio de Janeiro

Utflykter i Rio de Janeiro
 

 

Rio de Janeiro - Brasilien

2016 infaller karnevalen 06-09 februari

Boka nu - karnevalstider är absoluta högsäsong för resor till Brasilien.
Läs mer om karnevalen här.

Rio de Janeiro - Brasilien

Rio de Janeiro - Brasilien

Rio de Janeiro - Brasilien

Rio de Janeiro - BrasilienRio de Janeiro - Brasilien

Rio de Janeiro - Brasilien


Karta Rio de Janeiro