Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
 

Olinda - Världsarvsstad

Sju kilometer från Recife ligger den mysiga lilla staden Olinda som av UNESCO har deklarerat "Cultural and National Monument". Med en unik blandning av portugisisk och holländsk arkitektur i kolonialstil ligger staden på en liten kulle med utsikt över Atlanten.

Unesco motiverar sitt val med att staden har en "Harmonisk blandning mellan sina hus, trädgårdar, 20 kyrkor i barockstil, kloster och små kapell vilka tillsammans bidrar till Olindas unika charm. Läs hela motiveringen här.


Längs de smala gatorna ligger flera vackra kyrkor, inredda med unik religös konst från 1500-talet. Här föddes brasiliansk teater, konst och litteratur. Runt staden ligger fina stränder och gatukarnevalen i Olinda anses vara bäst i Brasilien.

Även kvällslivet är trevligt i Olinda och delstatens bästa restaurant "Oficina do Sabor" ligger i Olinda.

 

Recife - Storstad med långa stränder

Recife är delad i två klart avgränsade delar. I den ena är stränderna det mest sevärda. Tolv kilometer med sand, palmer och små traditionella fiskebåtar, jangadas. Stränderna löper efter de stora strandavenyerna Boa Viagem och Pina. Här ligger de stora hotellen och stor konentration av turister.

Recife betyder rev och namnet är självklart när man ser de långa stenformationerna som skyddar stränderna.

För att komma till det andra Recife måste man passera broarna över de två floderna Capibariba och Beberibe. Den här delen av Recife är mycket äldre, från 1600-talet, och sevärdheterna är historiska byggnader, som fort, kloster, hus och kyrkor och arkitektoriska pärlor såsom The Fort of Brum och Gyllene Kapellet.

Recifes gamla koloniala byggnader avslöjar ett krigsstrategiskt förflutet med krig mot erövringsförsök från olika håll och frihetskriget.

Karnevalen är den mest populära festen även i Recife men här är det festiviteter året om. De flesta med traditionellt folkliga teman, som tillexempel den exotiska Maracatu Festa.

 

Mer information

Hotell i Recife och Olinda

Utflykter i Recife och Olinda

 

Recife och Olinda

Karta Recife och Olinda