Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter

Här är ett urval av våra hotell i Praia do Forte. Alla priser gäller per dubbelrum (dvs inte per person). Priserna står längst ned på informationssidan om respektive hotell.

 

Iberostar Bahia All Inclusive
Klass: 5 stjärnor

Tillsammans med sitt systerresort som ligger bredvid är detta Brasiliens bästa All Inclusive resort. Här finns allt den kräsna gästen kan önska sig för en toppsemester.

Resorten ligger i perfekt läge på stranden i Praia do Forte med två stora poolområden, det ena med aktiveter, musik och swim in bar medan det andra väl avskiljt är för dig som vill ha lugn och ro och bara njuta i solen eller i skuggan av ett parasoll.

Här finns sex restauranter, flera barer, show på kvällarna och hotellets personal arrangerar massor av aktiviteter både för barn och vuxna. För den riktigt aktive finns danskurser, aerobics, en toppklass 18 håls golfbana, tennisbanor, fotbollsplan, beachvolleyplaner och ett gym med inspirerande havsutsikt.

I hotellets vackra trädgård skuttar små apor och färgglada fåglar flyger mellan palmer och cashewträd. Den som har tur kan också få se kolibris.

Detta hotell är anpassat för familjer medan systerhotellet Iberostar Praia do Forte (se nedanför) riktar sig mot par.

Mer information
 

Hotel Iberostar Bahia - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
Hotel Iberostar Bahia - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
Iberostar Bahia - Praia do Forte - Bahia - Brasilien  
Iberostar Praia do Forte All Inclusive
Klass: 5 stjärnor

Splitter nya resorten Iberostar Praia do Forte öppnades 2009 och är om möjligt något lyxigare än sitt systerhotell Iberostar Bahia som ligger granne. Rätt på stranden ligger denna resort där ni blir bortskämda från morgon till kväll. Resorten erbjuder bland annat sex stora pooler, tennisbanor, bågskyttebana, cigarr lounge, tio barer och restauranter, barnpassning och förstås den superba golfbanan som ligger mycket vackert med flera hål efter stranden.

 

Den långa vita stranden kantad av kokospalmer, som hotellets gäster delar med områdets berömda havssköldpaddor, är förstås också en attraktion i sig. Som omväxling till pooler och strand finns också ett komplett spa med bubbelpooler, ansikts- och helkroppsbehandlingar, naturterapier och massage.

 

Denna resort är lite mer riktad mot par än sin systerresort, men resortens gäster har tillgång till bägge resorternas utbud.

Mer information

 

Hotel Iberostar Praia do Forte - Bahia - Brasilien
Hotel Iberostar Praia do Forte - Bahia - Brasilien
Iberostar Praia do Forte - Bahia - Brasilien
 
Tivoli Ecoresort Praia do Forte
Klass: 4 stjärnor

Denna resort ligger mitt i en stor tropiskt trädgård med små apor, kolibris och iguaner. Trädgården går ända fram till Atlantens strand och alla rum har balkong eller veranda mot havet. Resorten ståtar med ett stort Spa med flera behandlingar samt åtta swimmingpooler och tre bubbelpooler.

Resorten erbjuder många olika aktiviteter som yoga, danskurser, capoeirakurs, tai-chi-chuan, vattengymnastik, hiking, tennis och fotboll. För barn mellan 4-12 år finns kidsclub med aktiviteter mellan 09.00-22.00.
Här finns tre restauranter med både internationellt och bahiansk kök. Vid poolen och stranden finns barer där snacks och sallad serveras.

Mer information
 

Tivoli Ecoresort - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
Tivoli Ecoresort - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
Pousada Farol das Tartarugas
Klass: 3+ stjärnor

Ett av Praia do Fortes absolut charmigaste hotell ligger i kanonläge längst fram mot stranden och en kort promenad från den trevliga huvudgatan. Hotellets 15 rum har alla sköna balkonger med hängmatta där gästerna kan njuta av solnedgången och slappna av efter en dag på stranden eller vid hotellets swimmingpool. Rummen är också utrustade med kabel-TV, split air condition, minibar, digital safe och king size sängar.

 

Hotellet har en mycket trevlig trädgård som går ända fram till stranden med flera liggstolar, kuddar och solskydd av kokospalmer. I trädgården ligger också tre bungalows varav två är specialinredda för par på romantiskt tur och den tredje perfekt för familjer med två våningar och skiljda sovrum.

 

Detta är SambaTravels favoritboende i Praia do Forte och rekommenderas varmt till er som vill bo på ett charmigt mindre hotell i superbt läge mot den vackra stranden.

Mer information
 

Pousada Farol das Tartarugas - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
Pousada Farol das Tartarugas - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
Pousada Farol das Tartarugas - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
 
Hotel Porto da Lua
Klass: 3 stjärnor

Granne med ovanstående hotell ligger populära Hotel Porto da Lua rätt på stranden. Här finns inte någon swimmingpool men 5 minuters promenad på stranden ligger naturens egna swimmingpooler som bildas av havsvatten bakom korallrevet som löper utanför Praia do Fortes stränder. Alldeles utmärkta för snorkling bland färgglada fiskar.

Hotellet helrenoverades 2008 och har tropisk rustik arkitektur och inredning. 22 av 26 rum har havsutikt och alla har balkong med hängmatta, aircondition, safe, TV och minibar.

Porto da Lua har två restauranter och två barer, varav en ligger rätt på stranden.

Mer information
 

Pousada Porto da Lua - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
Pousada Porto da Lua - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
 
Hotel Vila dos Corais
Klass: 3 stjärnor

200 meter från stranden och ungefär lika långt från huvudgatans restauranter och butiker ligger detta trevliga hotell med 50 rum, vilket gör det till ett av Praia do Fortes större. Alla rum har luftkonditionering, minibar och kabel-TV. Vissa av rummen har också balkong. Inredningen i rummen är till stor del i naturmaterial för att ge ett rustikt intryck.

 

Hotellet har en swimmingpool med fin design i flera djup och platser som inbjuder till att sitta med en drink och svalka sig.

Mer information
 

Hotel Vila dos Corais - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
Hotel Vila dos Corais - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
 
Hotel Porto Zarpa
Klass: 3 stjärnor

Detta charmiga hotell ligger i en tropisk trädgård i bra läge nära stranden och centrum av Praia do Forte. Här finns en fin swimmingpool med en grundare del för barn, restaurant, wifi internet och lekpark.

 

Hotellets 32 rum har alla balkonger mot hotellets grönområde, kabel-TV, split luftkonditionering, safe och minibar. Rummen är 34 kvadratmeter stora och rymmer upp till fyra personer. Barn upp till sex år bor gratis.

Mer information

 

Hotel Porto Zarpa - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
Hotel Porto Zarpa - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
 
Hotel Hotel Eco Atlantico
Klass: 3 stjärnor

Hotel Eco Atlantico ligger 100 meter från stranden nära Praia do Fortes trevliga huvudgata.

 

Hotellet har en grön trädgård med 55 kvadratmeter swimmingpool för vuxna och separat pool för barn. Här ligger också hotellets poolbar.

Rummen, 32 till antalet, har alla balkong, luftkonditionering, TV och safe.

Mer information
 

Hotel Ecoatlantico - Praia do Forte - Bahia - Brasilien
Hotel Ecoatlantico - Praia do Forte - Bahia - Brasilien