Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
Här är vårt utbud av guidade turer och utflykter i Foz do Iguacu (Iguassu Falls) i Brasilien. Ta kontakt för bokning och priser på mail@sambatravel.com

Vattenfallen - Brasilianska sidan

Upphämtning på ert hotell och transfer till nationalparken för att se vattenfallen från brasilianska sidan. Vi börjar turen vid en vacker utsiktspunkt där man också ser över till argentinska delen av fallen. Här börjar en 1 km lång promenadväg som förutom att passera de fantastiska vattenfallen går genom den lummiga skogen med möjlighet att se exotiska fåglar, fjärilar och små apor.

Brasilianska Vattenfallen Grupptur (Entré tillkommer)

Brasilianska Vattenfallen Privat tur (Entré ingår)

Turen går att kombinera med turen "Vattenfallen - Argentinska sidan" till en heldagstur.

 

Foz do Iguacu - Vattenfallen - Brasilien
Foz do Iguacu - Vattenfallen - Brasilien

Vattenfallen - Argentinska sidan

Upphämtning vid hotellet och med guide blir vi körda till den argentinska sidan av fallen. På vägen kör vi över Tancredo Neves bron som går över själva Iguassu floden. Väl framme vid fallen blir vi guidade runt på de speciella gångvägar och broar som är byggda över fallen som tar oss helt ut över det mest kända garganta do diabo jävulens hals. Härifrån har vi en vacker utsikt över San Martin ön och den brasilianska sidan av fallen...

Argentinska Vattenfallen Grupptur (Entré tillkommer)

Argentinska Vattenfallen Privat tur (Entré ingår)

Turen går att kombinera med "Vattenfallen - Brasilianska Sidan" till en heldagstur

Foz do Iguacu - Vattenfallen - Argentina
Foz do Iguacu - Argentina - Vattenfall

Brasilianska Vattenfallen & Macuco Safari (Båttur)

Vi blir upphämtade på hotellet och körda till Iguassu National Park och till Macuco spåret. Ett speciellt eko-spår där man färdas i elektriska jeepar genom skogen. Det blir ett flertal stop undervägs där man stannar och visar upp olika växter och djur som finns i National Parken. Vi stannar till vid bankarna till Iguassu floden där vi får gå de sista 600 meterna ner till vatten nivån. Här går vi ombord i specialgjorda båtar som skall ta oss uppströms genom floden för att komma riktigt nära vattenfallen... Brasilianska Vattenfallen & Macuco Safari Privat tur

Macuco Safari - Foz do Iguacu - Brasilien
Macuco Safari - Foz do Iguacu - Brasilien

Fågelparken - Parque das Aves

Denna fågelpark i världsklass består av ett område med fyra hektar subtropisk skog. Parken erbjuder turister, fotografer och fågelskådare att gå in i åtta meter höga skogsaviarier för att beskåda och fotografera fåglar i en naturlig miljö utan burar och nät. Här finns över 500 fåglar både från Sydamerika och andra kontinenter. Parken har också ett intressant projekt med uppfödning av utrotningshotade arter.

Privat tur Parque das Aves

 

Parque das Aves - Fågelparken - Foz do Iguacu - Brasilien
Parque das Aves - Fågelparken - Foz do Iguacu - Brasilien

Sightseeing med helikopter över Vattenfallen

Helikoptertur som tar oss ut på en överflygning över de majestätiska vattenfallen. Helikopter kabinen i glas gör det möjligt att ta mycket fina bilder från fallen. Hela överflygningen tar ca 7-10 minuter. Priset här gäller per person och om turen tas i kombination med annan utflykt.
Sightseeing med Helikopter

Helikoptertur Foz do Iguacu
Helikoptertur - Foz do Iguacu

Itaipu-dammen - Världens största vattenkraftverk

Vi blir upphämtade på hotellet och beger oss mot Itaipu, världens största vattenkrafts anläggning som ligger ca 10 - 3 km från hotellen. Detta bi-nationella projektet som ligger på Parana floden och styrs tillsammans av Brasilien och Paraguay. Arbetet på kraftverket påbörjades oktober 1975 och involverade de 32 000 arbetare. I år 1991 när den 18:e generatorn var installerad och klar och hela kraftverket då producerade 12.600 Mega Watt... Privat tur till Itaipudammen
Itapiudammen - Iguassu Falls
Itaipudammen

Middag & show på restaurant Rafain

Vi blir hämtade på hotellet för transport till restaurang Rafain där vi avnjuter en förträfflig barbeque middag mens vi får uppleva en kulturell dans show med olika slags danser från hela Brasilien. Efter middagen med show transport till hotellet.
Middag och Show - Restaurant Rafain
 

Rafain Restaurant Foz do Iguacu

Paraguay Ciudad del Este

Tur över Friendship Bridge till Paraguay med 1,5 timmars stopp i Ciudad del Este för shopping. Staden är en frihamn där det säljs importerade varor från hela världen.

Ciudad del Este

Ciudad del Este Paraguay

Yacutinga Lodge

För dig som vill uppleva den rika naturen och djurlivet i detta område så erbjuder Yacutinga Lodge i Argentina ett program som inkluderar transfer T/R Flygplats - Lodgen, alla måltider, guidade turer och övernattning i dubbelrum.

Paket Yacutinga Lodge 3 dagar/2 nätter

Yacutinga Jungle Lodge Iguassu Falls