Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
Här är vårt utbud av guidade turer och utflykter i Fortaleza i Brasilien. Ta kontakt för bokning och priser på mail@sambatravel.com
 

Stadsrundtur Fortaleza
Avfärd från hotellet där den guidade turen av Fortaleza börjar. Ni passerar avenyn Beira Mar kantad med barer, restauranger, hotell samt den populära kvälls marknaden där lokalt hantverk säljes. Vårt första stopp blir i slutet av strandpromenaden Beira Mar vid fiskmarknaden där de lokala fiskarna håller till med deras typiska fiskebåtar som kallas Jangadas. Turen går sedan vidare mot stranden och bostadsområdena Praia do Futuro, Aldeota, gamla stadskärnan, katedralen, fortet, kulturcentret Dragao do Mar, engelska bron där ni med lite tur kan se delfiner. Turen avslutas i Iracemaområdet innan ni körs tillbaka till hotellet.

Mer information

 

Guidad rundtur Fortaleza Brasilien

Canoa Quebrada - Dagstur

Avfärd från hotellet till Canoa Quebrada som ligger 150 kilometer sydost om Fortaleza. Ankomst till den lilla fiskebyn Canoa Quebrada som under 1970 och 1980-talen var ett paradis för ryggsäcks resenärer och platsen fick lite hippie status. Den vackra lilla fiskebyn med sin naturliga skönhet visas i form av höga sandklippor i röda färger och som sträcker sig längs hela kusten. Nere vid stranden finns enkla men väl serverade små strandrestauranger. Ni kan utöka turen med valfritt antal övernattningar i Canoa Quebrada.

Mer information

 

Canoa Quebrada Fortaleza  Brasilien

Beach Off Road transfer Fortaleza - Jericoacoara

Gör ett äventyr av resan upp till en av världens vackraste stränder Jericoacoara. Transfern går i fyrhjulsdrivet fordon på orörda stränder, över sanddyner, förbi små fiskebyar och småvägar. Flera stopp görs på vägen i fiskebyar för att se hur de lokala Cearaborna bor och lever. Ni äter lunch under ett av stoppen. Fler än 20 stränder besäks på vägen. Avgångstid och rutt avgörs av tidvattnet eftersom vissa mindre floder endast kan korsas i lågvatten. Bilen tar 4 passagerare och bagage. Detta är en enkel transfer och ni stannar så många dagar ni önskar i Jericoacoara och sedan kan vi boka transfer på landsvägen med minibuss på tillbakaresan.

Mer information

 

Transfer till Jericoacoara Brasilien

Bergstur med Atlantregnskog

Avfärd från hotellet mot det centrala inlandet av Ceara och till bergsområdet Baturite, med dess högsta punkt på 1 115 meter ovan havsnivån. Detta naturskyddade område är en oas av grön Atlantregnskog, och innehar mer än 230 olika arter av djur och cirka 180 arter av plantor. Området är också känt för sin produktion av "cachaca", en lokal alkoholhaltig dryck gjord av sockerrör. Andra produkter som odlas i området är manioc (en rotfrukt), kaffe och blommor.

Mer information

 

Bergstur Atlantregnskog Fortaleza Brasilien

Fotbollsmatch inklusive guide och transfer

Fortaleza har den 5:e största fotbollsarenan i Brasilien. Castelao som stadium heter, kan ta ca 70 000 åskådare. Matcher spelas också på arenan PV, som tar ca 25 000 åskådare. Fortaleza Fotbollklubb pendelar mellan division ett och två och möter de stora och kända lagen från Rio de Janeiro och Sao Paulo på Castelao under perioden april till december. I perioden februari till mars spelas det lokala mästerskapet. Inkluderat är transport, guide och inträdesbiljetter.

Ta kontakt för aktuellt matchprogram och priser på

mail@sambatravel.com

 

Fotboll i Fortaleza Brasilien

Cumbucostranden dagstur
Upphämtning på hotellet för en tur till stranden Cumbuco, 27 kilometer nordväst om Fortaleza. Ankomst till Cumbuco där en trevlig strandrestaurang används som bas under vistelsen. Cumbuco som en gång var en slumrande fiskeby är idag en charmerande strandort som erbjuder sina besökare mysiga restauranger, barer, hotell och strandvillor. Den långa breda paradisstranden med palmträd och enorma sanddyner har blivit världskänd för vattensporter som kite- och windsurfing.
Mer information

 

Cumbuco Fortaleza Brasilien

Fazenda tur - Besök en klassisk brasiliansk farm
Avfärd på morgonen från hotellet för att besöka en gård, en Botanisk trädgård och den fantastiska stranden Taiba utanför Fortaleza. Ankomst till gården Sao Geronimo som ligger cirka 35 kilometer väster om Fortaleza. Denna gård ligger i en mycket vacker dalgång och är typisk för regionen och där man delvis bibehåller de gamla traditionerna i djuruppfödning och plantering. Ni blir vid ankomst välkomnade av några arbetare från farmen, som med hjälp av er guide visar er runt.

Mer information

 

Farm Tour Fortaleza

Pirata night med middag - show och dansuppvisning
Denna kväll ämnas åt två av höjdpunkterna i Fortalezas kvällsliv. Avfärd från hotellet och en kort transport till en äkta Brasiliansk "Churrascaria", en typ av grillrestaurang som är typisk för hela Brasilien och sättet de serverar köttet på är mycket speciellt. Ni fortsätter till Piratabar som är omskrivet i Guinness rekordbok för att ha den största måndagsfesten i världen. Här får ni uppleva Banda Pirata och deras show med efterföljande dans.

Mer information

 

Pirata Bar Fortaleza Brasilien

Off-Road äventyr Fortaleza till Natal 4 dagar/3 nätter

Denna tur är ett häftigt sätt att resa mellan Fortaleza och Natal och se de fantastiskt vackra stränderna och charmiga strandbyarna på vägen mellan städerna. Stopp för övernattning görs i Canoa Quebrada, Galinhaos och Sao Miguel do Gostoso på vägen. Ni kan sedan stanna i Natal så länge ni vill och flyga hem därifrån eller resa tillbaka till Fortaleza med flyg eller långfärdsbuss. Hotell och måltider tillkommer till priset.

Dagsprogram och mer information

Transfer Fortaleza till Natal med jeep

Off-Road äventyr till Jericoacoara och Parnaibadeltat

5 dagar/4 nätter

En eko-expedition från Fortaleza till Jericoacoara och vidare till Parnaibadeltat över sanddyner, stränder, sjöar och små fiskebyar. Turen går med moderna 4-hjulsdrivna Landrovers, utrustade med luftkonditionering. I Parnaibadeltats ekologiska paradis lever allt från fåglar till apor, alligatorer, sköldpaddor, ormar, rävar, vildkatter samt en mängd olika slags fisk däribland den legendariska Pirajan.

Ta kontakt för mer information och priser på mail@sambatravel.com

 

Landrovertur Fortaleza Brasilien
Priser på våra utflykter varierar med på hur många som deltar på turen.
På vissa orter kan ni också välja att ta utflykten tillsammans med andra som en del i en större grupp.
Guiderna pratar alltid engelska.
Transfer från och till flygplatsen bokar ni också genom oss om ni önskar det.