Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Natal och PipaInformation om NatalHotell i NatalUtflykter från Natal
 

Natal & Pipa - Stränder och Caipirinha

Natal ligger i nordöstra Brasilien placerad mellan floden Potengi och Atlanten. Här i Solens stad ser man soluppgången först av alla på Brasiliens fastland. Solen värmer också från klar himmel 300 dagar om året.

 

Natal har blivit mycket populärt bland skandinaver de senaste åren tack vare sin närhet till Europa, sina fina långa stränder och storslagna sanddyner. Området Ponta Negra där de flesta hotellen ligger har också fördelen att det är nära mellan hotell, strand och kvällsliv.


Natals stränder

Självklart är strandlivet en av huvudaktivtiveterna för den som besöker Natal och här har ni möjlighet att lära av proffsen, brasilianarna. De vet hur man får ut maximalt av en dag på stranden.

Vanligen börjar man strandbesöket med att välja en bra plats och slå upp ett parasoll och ett par solstolar, vilka finns att hyra till en billig penning för den som inte har med egna.
Stranden är fri för alla, ingen kan äga strandtomt i Brasilien. Val av plats där ni vill njuta av solen är därför fritt.
Sedan är det dags för en iskall färsk grön kokosnöt som ni köper från ett av de små stånden som står i skuggan under palmerna. Försäljaren öppnar nöten och ger er ett sugrör för att njuta av det svalkande vattnet inne i nöten.
Till lunch kanske det passar med ett fat med vitlöksfrästa räkor eller en grillad nyfångad fisk? För den som vill ha något lättare rekommenderar vi att ni provar en nykokt eller grillad majskolv från någon av de ambulerande vagnarna på stranden.
Njut sedan av solen och havet och låt er förföras av den brasilianska strandkulturen.

När solen sedan börjar gå ned så finns det få saker som slår att se på solnedgången med en frisk fruktcaipirinha eller brasiliansk ljus öl i handen.
Natal har en förmåga att förföra sina besökare och du blir inte den första som säger att så här skulle livet vara för alltid.


Morgonstund i Natal

För den morgontidiga sträcker erbjuder också strandpromenaden i Natal en fantastiskt vacker träningsmiljö. Brasilianarna vaknar trots sina sena kvällsvanor tidigt för att kunna njuta av morgontimmarnas svalare väder när solen just gått upp. En oförglömlig upplevelse är att ta en löptur längs stranden samtidigt som solen går upp över den stora sanddynen Morro da Careca. Då kan du också se fiskarna ta hand om sin fångst och njuta av ett morgondopp i det sköna Atlantvattnet. En perfekt start på dagen kan vi lova.


Kvällslivet i Natal

Efter strandpromenaden ligger det många trevliga restauranter och barer där ni kan slappna av och njuta av en drink efter en skön dag på stranden eller efter spännande äventyr i området. En favorit för riktigt bra skaldjur är restauranten Camarões ("Räkor") som ligger ett par gator från strandpromenaden.

Prova också cashewjuicen (Suco de Cashew) som görs av frukten från samma träd som cashewnötterna växer på. I Natal växer också världens största cashewträd som täcker ett området stort som en fotbollsplan.
Något som Natalborna också tycker mycket om är grillat kött. Håll utkik efter Churrascarias (Grillrestauranter) där kyparna skär köttet direkt från grillen vid ditt bord. Den ljusa brasilianska ölen passar också bra för att skölja ned maten på Natals varma kvällar.


En aktivitet som inte får missas är att åka på beachbuggytur mellan sanddynerna eller en jeeptur efter den vackra kusten söder om Natal.

 

Natals historia
Staden Natal grundades av Portugiserna på juldagen 1597 och fick namnet Natal vilket betyder jul på portugisiska. Natal koloniserades sedan i tur och ordning av portugiser, fransoser och holländare vilka alla tre har satt sina spår i stadens arkitektur och kultur.
Det moderna Natal projekterades på 1930-talet av den italienska arkitekten Giacomo Palumbo som är ansvarig för Natals breda gator och många grönområden.

Natal är huvudstad i delstaten Rio Grande do Norte och har ca 600 000 invånare. Staden är känd för sina spektakulära höga sanddynor och magiska stränder.

Natals säsonger
Till Natal kan man resa året runt, högsäsong är juli, augusti och november till mars.
Solsäkrast är mellan juli och februari. Temperaturen ligger året runt mellan 27-30 grader och runt 25-27 grader i vattnet.

I början av december går Carnatalen av stapeln som är en lokal variant av Karnevalen i Rio de Janeiro.

Pipa

Nio mil söder om Natal ligger Pipa som är en av nordöstra Brasiliens vackraste stränder. Här badar ni i varmt härligt Atlantvatten nedanför de sanddynor och klippor som ramar in stränderna runt Pipa.
Här ligger också den fina Delfinviken där den som har tur kan få uppleva att simma med delfiner i vikens lugna vatten.

 

För den som vill ha en lugnare semester och gärna med barn är Pipa ett mycket bra val. Här finns lugnt vatten för barnen att bada i och byn är lättillgänglig och säker att vistas i dygnet runt.


Själva byn Pipa är mycket behagligt avslappnad i veckorna och på helgerna lever den upp ordentligt och man festar på brasilianskt vis på den mysiga huvudgatan och går från bar till bar medan man njuter av spontana uppvisningar i Capoeira.
Pipa kombineras enkelt med Natal och vi erbjuder hotell och transfer mellan dessa destinationer.


Mer information

Hotell i Pipa och Natal

Utflykter i Pipa och Natal

 

Ta kontakt för mer information och bokning av resa till Natal och Pipa på:

mail@sambatravel.com

 

Natal - Brasilien

Natal - Brasilien

Natal - Brasilien

Natal - Brasilien

Karta Natal