Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
 

Morro de Sao Paulo - Avslappnande

Ön Tinharé är sinnebilden av den tropiska paradisön och ligger i Atlanten två timmars båtresa utanför Salvador i delstaten Bahia. På ön ligger den lilla byn Morro de Sao Paulo som ofta ger namn åt hela ön.

Här kan besökaren slappna av på någon av öns många stränder, dyka och snorkla på koraller, ta båtturer efter öns kust eller gå på upptäcktsfärder på öns inland som täcks av Atlantregnskog vilken genomkorsas av rid- och vandringsstigar. Ön har flera stränder med mycket lugnt och helt klart vatten.

Från ruinerna av öns fort som byggdes under kolonialtiden kan ni se den vackra solnedgången och siluetterna av hoppande delfiner.

På kvällarna sitter ni på någon av de små restauranterna, ser på capoeira, går på konstmarknaden, dricker drinkar på Segunda Praia (andra stranden) eller tar månskenspromenader på Terceira Praia (tredje stranden). Ön bjuder på en attraktiv blandning av aktivitet, avslappning och romantik och rekommenderas varmt.

 

För den som vill uppleva en paradisö som är ännu mer orörd så kan ni ta dagsutflykter till grannön Boipeba dit turismen ännu inte kommit. Här kan ni hitta stränder att ha helt för er själva och äta nyfångade läckerheter från havet direkt som säljs och tillagas av fiskarfamiljerna i de små byarna på ön.

 

Mer information

Hotell i Morro de Sao Paulo

Utflykter i Morro de Sao Paulo

 

Morro de Sao Paulo - Bahia - Salvador - Brasilien

Morro de Sao Paulo - Salvador - Bahia - Brasilien

 

Morro de Sao Paulo - Salvador - Bahia - Brasilien


Karta Morro de Sao Paulo