Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel

Helgdagar och viktiga datum i Brasilien

Här är helgdagar och större händelser som kan påverka planeringen av er resa till Brasilien.

Lokala helgdagar förekommer som inte tas upp här.
 

Period

Event

Information

Februari
-
December
Fotboll i hela Brasilien - Nationella Serie A I februari börjar delstatscuperna i fotboll iBrasilien som brukar vara intensiva matcher. Även Brasilianska cupen som spelas från februari brukar bjuda på spännande matcher. Brasilianska Serie A drar igång i maj och spelas sedan fram till början av december. Matcher går normalt på onsdagar och helger och vi hjälper er förstås att boka biljetter och transfer till matcherna.
Se mer information här:
Fotboll i Brasilien

18 februari 2023

-

22 februari 2023

Carnaval Karnevalsdagarna. Nationella helgdagar.
Hotellen säljer obligatoriska paket för hela karnevalsperioden och det går inte att boka enstaka dagar. Priserna höjs betydligt i Rio de Janeiro, Salvador, Recife/Olinda, Canoa Quebrada & Sao Paulo som har de populäraste karnevalerna.
Även i övriga Brasilien gäller högre paketpriser.
Försök att planera resan så att ni inte flyger till eller från Brasilien i direkt anslutning till Karnevalsdagarna.
Mer information om karnevalen i Brasilien
25 februari 2023 Carnaval Winners Parade Karnevalens vinnare och de övriga fem bäst placerade Sambaskolorna visar upp sig igen på Sambodromo på lördagen efter karnevalen. Hotellen i Rio de Janeiro höjer priserna och kräver att man bokar fredag till lördag. Det är ett billigare sätt att se det stora karnevalstågets prakt.
29 mars 2023
-
02 april 2023
SP-ARTE
Sao Paulo International Art Fair
Sao Paulos årliga Internationella konstutställning går av stapeln. Det är Latinamerikas största sammankomst där gallerier, konstnärer och internationella gäster samlas för att visa upp de senaste trenderna inom konstens värld. Anorndas på Ciccillo Matarazzo Pavilion. Kallas kort och gott för SP-ARTE.
Mer information om Sao Paulo International Art Fair
02 april 2023
-
09 april 2023
Páscoa Påskveckan. Högsäsong.
Flygbiljetter tar slut tidigt. På vissa destinationer säljer hotellen endast paket för hela påsken.
Helgdagar från långfredag till Påskdagen.
21 april 2023 Tiradentes Nationell helgdag till minne av martyren Tiradentes som var framstående i Brasiliens frigörelsekamp.
08 juni 2023 Corpus Christi Nationell religiös helgdag.
01 juli 2023
-
31 augusti 2023
Skollov och semester i Europa Högsäsong.
Skollov i Brasilien mellan 1 juli och 1 augusti. Sydeuropeerna har ledigt från slutet av juli till slutet av augusti.
Flygbiljetter tar slut fort. Boka i god tid.
20-23 juli 2023 Fortal Fortalezas egen karneval med massor av bra brasiliansk musik, fester och späckat program under tre dagar.
Hotellen i Fortaleza fylls upp fort under denna period och vissa höjer sina priser. Läs mer på Fortalens egen hemsida (portugisiska): fortal.com.br/
07 september 2023 Dia de independecia Brasiliens nationaldag. Helgdag och ledigt i hela Brasilien.
12 oktober 2023 Nossa Senhora Aparecida Nationell religiös helgdag för att fira helgonet Aparecida. Helgdag och ledigt i hela Brasilien.
02 november 2023 Dia dos Finados Alla helgons dag i Brasilien. Nationell helgdag.
15 november 2023 Proclamação da República Nationell helgdag till minne av att Brasilien blev republik. Helgdag och ledigt i hela Brasilien.
10 december 2023 -
20 januari 2024
Högsäsong Flygbiljetter från Europa till Brasilien tar slut mycket tidigt för avresa mellan 10 december till 24 december.
Returbiljetter från Brasilien till Europa tar snabbt slut för retur mellan 2 januari och 20 januari.
Boka helst upp till ett år i förväg, ta kontakt så hjälper vi er att preliminärboka när det är möjligt.
22 december 2023 -
26 december 2023
Julhelgen Högsäsong
Nationella helgdagar för julfirande. 25 december är det helledigt och det mesta är stängt. Hotellen fylls upp och flera säljer endast paket för alla juldagarna.
28 december 2023
-
02 januari 2023
Nyårshelgen
Reveillon
Nyårsafton. Stor festhelg i hela Brasilien, största festen är på Copacabana i Rio de Janeiro där över en miljon människor samlas och ser på de otroliga fyrverkerierna som avfyras från flottar i bukten utanför stranden.
Samtliga hotell på de populära resmålen säljer obligatoriska paket om 4-7 dagar från 26/27/28/29 december - 2 januari och priserna höjs. Det är vilktigt att boka i mycket god tid och planera sin resa utifrån det. Ta kontakt så bokar vi hotell, flyg och transfer.
10 februari 2024
-
13 februari 2024
Karnevalen i Brasilien Karnevalsdagarna. Nationella helgdagar.
Hotellen säljer obligatoriska paket för hela karnevalsperioden och det går inte att boka enstaka dagar. Priserna höjs betydligt i Rio de Janeiro, Salvador, Recife/Olinda, Canoa Quebrada & Sao Paulo som har de populäraste karnevalerna.
Även i övriga Brasilien gäller högre paketpriser.
Försök att planera resan så att ni inte flyger till eller från Brasilien i direkt anslutning till Karnevalsdagarna.
Mer information om karnevalen i Brasilien
17 februari 2024 Carnaval Winners Parade Karnevalens vinnare och de övriga fem bäst placerade Sambaskolorna visar upp sig igen på Sambodromo på lördagen efter karnevalen. Hotellen i Rio de Janeiro höjer priserna och kräver att man bokar fredag till lördag. Det är ett billigare sätt att se det stora karnevalstågets prakt.