<Resoroch flyg till Jericoacoara i Ceara
Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
 

Jericoacoara - världens vackraste strand

Magiska Jericoacoara som ligger isolerat på den fantastiskt vackra kusten norr om Fortaleza i solsäkra nordöstra Brasilien är ett av våra mest efterfrågade resmål.
Denna mytomspunna strand som oftast finns med i toppen när världens vackraste strand skall utses kräver lite tålamod att resa till. Belöningen är att här trängs du garanterat inte med charterturister eller den som bara är ute efter första bästa strand.

Området där Jericoacoara ligger är nationalpark tack vare sin speciellt vackra natur och därför skyddat från exploatering.
Här finns inte några stora resorter eller All Inclusive hotell, men för den som vill bo bra så finns det ett bra utbud av boutiquehotell, vilket är små designhotell med hög standard, och många små charmiga hotell.

Många av hotellen drivs av européer som förälskat sig i Jericoacoara och flyttat till byn.

Jericoacoara har en väldigt speciell geografisk placering eftersom den är den nordligaste punkten i delstaten Ceará med havet både till öster och väster. Det är därför en av de få brasilianska fastlandsstränderna där man kan uppleva både soluppgång och solnedgång i vattnet. Liksom månens upp- och nedgång. Bäst upplevs dessa naturens skådespel från någon av de mjuka stora sanddynerna som ramar in byn.

Ett av de mest imponerande scenariorna i Jericoacoara inträffar på kvällarna tack vare den vackra kvällshimlen. Eftersom staden inte har gatlyktor och luften är väldigt klar är platsen utmärkt för stjärnskådning. Om du är där när det är fullmåne rekommenderas att klättra upp på en av sanddynerna så belönas du av en vy som känns utomjordisk med de böljande sanddynerna upplysta av månljus och havet glimrande i silver inramat av palmerna som står på stranden. Tittar du upp så ser ditt livs stjärnklaraste himmel med massor av stjärnfall och satelliter som kan ses med blotta ögat. Här är det hög romantikfaktor, så ta med din älskade.

 

Jericoacoara har lugnt varmt vatten att bada i och temperaturen ligger året runt mellan 27-30 grader i luften och ca 25 grader i vattnet. Tack vare sin närhet till ekvatorn så är klimatet jämt året runt och mycket bra väder med få regndagar.

 

Att göra i Jericoacoara

Förutom att njuta av lugnet, stränderna och byns sandbelagda gator nästan fria från biltrafik så finns det en hel del att göra i och omkring Jericoacoara.

 

Byn är ett världskänt resmål för vindsurfare och kitesurfare tack vare sina bra förhållanden året runt, med den milda atlantbrisen och lugna vattnen på Jericoacoaras stränder. Det finns även platser som är bra för vågsurfing för den som föredrar det.
All utrusting för surfing kan hyras på plats och det finns flera vind- och kitesurfingskolor i byn som är anses vara en av världens bästa destinationer för vindsurfing.

För den som inte vill blöta ned sig så går det också att testa sandboarding ned för sanddynerna.


Många passar på att ta några lektioner i dansen/kampsporten Capoeira medan de är i Jericoacoara. Kurserna går på morgon en och sen eftermiddag och kostar ca 100 kronor för en timmes lektion.

För den som hellre tittar på så ser ni garanterat uppvisningar på gatorna under kvällarna eller gå och titta på när de tränar. Det är en kul upplevelse med mycket musik och häftig dans.

 

Ridning är ett populärt tidsfördriv i Jericoacoara och det är enkelt att hyra hästar för den som vill gallopera på stränderna.

 

Missa heller inte att ta en tur med beach buggy över sanddynerna runt Jericoacoara, det är garanterat värt det. Då kan ni också besöka någon av sötvattenssjöarna som bildas mellan sanddynerna. Glöm inte kameran för det är vackra vyer åt alla håll runt byn.

 

För den mer äventyrliga så ligger Parnaibadeltat en bit norr om Jericoacoara som ibland kallas lilla Amazonas. Här är det ett extensivt och spännande djurliv och tillsammans med en guide utforskar ni floderna i kanoter och till fots. Tur från Jericoacoara till Parnaibadeltat kan bokas genom oss om ni önskar det.

 

20 minuter från Jericoacaora ligger också en mangroveskog där ni kan paddla kajak som en omväxling till de vackra stränderna i Jericoacoara.


Resa till Jericoacoara

Närmaste flygplats ligger i Fortaleza ca 30 mil från Jericoacoara. Dit går det flyg från Skandinavien via Lissabon och det går också att kombinera med flygpass om ni vill besöka fler platser i Brasilien. Området passar bra som avslutning på en rundresa eftersom det går att flyga direkt från Fortaleza till Europa.

Vi bokar gärna flygbiljetter åt er, ändre T/R till Fortaleza eller kombinationsbiljetter där ni kan flyga in till en destination och hem från en annan.


Transfer från Fortaleza till Jericoacoara finns med reguljär direktbuss, delade minibussar, privat jeep eller vårt mycket populära alternativ: med Landrover på de ändlösa stränderna mellan Fortaleza och Jericoacoara med stopp för bad och lunch i små byar efter vägen. Landrovertransfern tar hela dagen och vi kan lova spektakulära vyer.

 

Mer information

Hus och lägenheter i Jericoaocara

Hotell i Jericoacoara

Utflykter i Jericoacoara

 

 
Jericoacoara
Både Lonely Planet och Washington Post har utsett Jericoacoara en av världens tio vackraste stränder.

Jericoacoara - Brasilien - Fortaleza - Ceara
Jericoacoara - Brasilien - Fortaleza - Ceara

Jericoacoara - Brasilien - Fortaleza - Ceara
Jericoacoara - Brasilien - Fortaleza - Ceara
Jericoacoara - Brasilien - Fortaleza - Ceara
Jericoacoara - Brasilien - Fortaleza - Ceara

 

Karta Jericoacoara