Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
 

Ilha Grande - ön med 106 stränder

Det perfekta resmålet att kombinera med Rio de Janeiro för dig som vill ha lugn och ro, vacker natur, långa härliga stränder, berg med svalkande kallt bäckvatten och sköna kvällar med Atlanten som bakgrundsljud.

Ilha Grande har 106 stränder sammanlänkade av klippor och atlantregnskog. Den finaste stranden heter Lopes Mendes och har kritvit sand och är en av de längsta i Brasilien. Naturen i övrigt är mycket vacker med floder, små vattenfall och en av Brasiliens få bevarade atlantregnskogar. Ön är också kuperad med högsta berget Pedra d'agua som är 1 031 meter högt. Kolibrier, färgranna fiskar, fjärilar och massor av exotiska växter är vanliga inslag på Ilha Grande och i vattnen runt ön.

Det finns två små byar på ön och nästan inte någon biltrafik. Den största byn heter Vila do Abrão med sin vita kyrka som blickfång. Här ligger också de flesta hotell och pousador (mindre hotell/pensionat). I hamnen och längs huvudgatan är nöjeslivet koncentrerat med restauranter och små barer.

Ilha Grande har en spännande historia och var för några sekler sedan ett ökänt tillhåll för pirater. På ön finns också ruinerna efter fängelset Candido Mendes med öknamnet "Djävulens kittel" som ligger 2,5 timmes vandring från Vila do Abrão. Förutom ruinerna ligger det här också en mycket fin strand och två floder rinner ut i Atlanten.

Vi kan erbjuda hotell och guidade turer på ön samt transfer T/R Rio de Janeiro - Ilha Grande som hämtar och lämnar på flygplatsen eller på ert hotell i Rio de Janeiro.

 

Mer information

Hotell på Ilha Grande
Utflykter Ilha Grande

 

Ilha Grande - Rio de Janeiro - Brasilien

Ilha Grande - Rio de Janeiro - Brasilien

Ilha Grande - Rio de Janeiro - Brasilien

Ilha Grande - Rio de Janeiro - Brasilien

 

Karta Ilha Grande