Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
Här är vårt utbud av guidade turer och utflykter i Foz do Iguacu (Iguassu Falls) i Brasilien. Ta kontakt för bokning och priser på mail@sambatravel.com

Vattenfallen - Brasilianska sidan

Vattenfallen i den brasilianska nationalparken vid Foz do Iguaçu är en av världens vackraste naturupplevelser. Totalt 275 vattenfall ligger i en storslagen natur som domineras av tropisk skog. Nationalparken är förstås med på UNESCOs världsarvslista och i parken lever massor av djur som näsbjörnar, apor, myrslokar, jätteuttrar, sengångare, papegojor, tukaner och fjärilar av alla sorter. Området är mindre i utsträckning än på den argentinska sidan, men parken har ett överdåd av fantastiska panoramautsikter av vattenfallen.

 

Foz do Iguacu - Vattenfallen - Brasilien
Foz do Iguacu - Vattenfallen - Brasilien

Vattenfallen - Argentinska sidan

Den argentinska nationalparken är hänförande vacker och här kommer besökaren riktigt nära stora fallet ”Garganta del Diablo”, tack vare gångbroar över vattnet som går ända fram till kanten av det mäktiga vattenfallet. Här ser ni vattenfallen ovanifrån och det är hypnotiskt att se de enorma mängderna vatten som kastas över kanterna och störtar ned för stupen och de regnbågar (ibland dubbla) som bildas i vattendimman. Djurlivet är något rikare i nationalparken på den argentinska sidan jämfört med den brasilianska.

 

Foz do Iguacu - Vattenfallen - Argentina
Foz do Iguacu - Argentina - Vattenfall

Macuco Safari - Båttur Brasilien

Besöket i brasilianska nationalparken kan kombineras med en spännande tur inne i parken som heter Macuco Safari. Turen startar med elektrisk jeep genom den tropiska skogen i nationalparken, följt av en promenad på 600 meter där ni kommer nära den vackra naturen runt fallen. Höjdpunkten på Macuco Safari är utan tvekan avslutningen som är en båttur med RIB-båt på Iguaçufloden fram till vattenfallen. Det är en kul och hisnande upplevelse där alla garanterat blir blöta.Macuco Safari - Foz do Iguacu - Brasilien
Macuco Safari - Foz do Iguacu - Brasilien

Gran Aventura - Båttur i Argentina

I argentinska nationalparken kan besökaren ta en tur som heter Gran Aventura. Första delen av turen går i ett öppet fordon genom den tropiska skogen där guiden berättar om skogens speciella växter och djur medan ni passerar. Efter sex kilometer byter ni till båt och ger er ut i de häftiga vattnen nedanför fallen. Ni passerar ön Isla Martin och ser också det mäktiga fallet ”Garganta del Diablo” nedifrån.

Gran aventura
 Iguassu Falls

Yacutinga Jungle Lodge Iguassu Falls

Fågelparken - Parque das Aves

Denna fågelpark i världsklass består av ett område med fyra hektar subtropisk skog. Parken erbjuder turister, fotografer och fågelskådare att gå in i åtta meter höga skogsaviarier för att beskåda och fotografera fåglar i en naturlig miljö utan burar och nät. Den fina fågelparken är noggrant integrerad med den tropiska skogen runt omkring och här finns mer än 1 500 fåglar fördelade på 150 arter att beskåda. De har också flera projekt för att bevara och skydda utrotningshotade arter. 54% av fåglarna är omhändertagna från smuggling eller omplacerade. Här finns också reptiler som iguanor, kajmaner och ormar samt ett fjärilshus att besöka. Parken ligger på kort avstånd från nationalparken på brasilianska sidan.

 

 

Parque das Aves - Fågelparken - Foz do Iguacu - Brasilien
Parque das Aves - Fågelparken - Foz do Iguacu - Brasilien

Sightseeing med helikopter över Vattenfallen

Helikoptertur som tar oss ut på en överflygning över de majestätiska vattenfallen. Helikopter kabinen i glas gör det möjligt att ta mycket fina bilder från fallen. Hela överflygningen tar ca 7-10 minuter. Priset här gäller per person och om turen tas i kombination med annan utflykt.

Helikoptertur Foz do Iguacu
Helikoptertur - Foz do Iguacu

Itaipu-dammen - Världens största vattenkraftverk

Besök till Itaipu, världens största vattenkraftsanläggning som ligger ca 10 - 3 km från hotellen. Detta bi-nationella projektet som ligger på Parana floden och styrs tillsammans av Brasilien och Paraguay. Arbetet på kraftverket påbörjades oktober 1975 och involverade de 32 000 arbetare. I år 1991 när den 18:e generatorn var installerad och klar och hela kraftverket då producerade 12.600 Mega Watt.

Itaipudammen

Yacutinga Lodge

För dig som vill uppleva den rika naturen och djurlivet i detta område så erbjuder Yacutinga Lodge i Argentina ett program som inkluderar transfer T/R Flygplats - Lodgen, alla måltider, guidade turer och övernattning i dubbelrum.

 

Yacutinga Jungle Lodge Iguassu Falls