Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Om Iguassu FallsInformation om Iguassu FallsBoende i Iguassu FallsUtflykter från Iguassu Falls
 

Iguassu Falls - Foz do Iguaçu

Iguaçus nationalpark är verkligen exceptionell. De stora vidsträckta vattenfallen, som hade varit spektakulära var som helst, blir ännu vackrare tack vare sina natursköna omgivningar. Prunkande gröna skogar fyllda av bambuträd, palmer och lianer omsluter fallen. Starkt färgade papegojor av olika storlekar flyger mellan grenarna och tävlar om uppmärksamheten med vilda orkidéer, begonier och bromelior.

Namnet Iguaçu betyder stort vatten på det lokala indianspråket. Enligt legenden skapades de stora vattenfallen i ett anfall av raseri av Iguaçuflodens gud som bodde i en speciellt vild och ogästvänlig del av området som kallas Garganta do Diablo (Djävulens Strupe).

Vattenfallen ligger där floderna Iguaçu och Parana strålar samman och gränserna mellan Argentina, Paraguay och Brasilien möts. Länderna är sammanfogade av två broar: Ponto Amizade (Vänskapens Bro) mellan Brasilien och Paraguay och Tancredo Neves bron mellan Brasilien och Argentina.

 

Det är obligatoriskt att besöka både den brasilianska och argentinska sidan av vattenfallen då det är helt olika upplevelser, bägge lika fantastiska. För den som inte är rädd att bli blöt så är det spännande att följa med på Macuco Safari som innehåller en rafflande båttur nedanför vattenfallen.

 

Besök också världens största kraftverksanläggning, den enorma Itaipu-dammen. Här kan ni ta en guidad tur och få se hur man producerar 95 TWh på ett år.

 

Nära entren till brasilianska sidan av vattenfallen ligger också den vackra fågelparken Parque das Aves med över 500 arter samlade.

 

För dig som vill uppleva ännu mer av den unika naturen och djurlivet i området runt Iguassufallen finns lodgen Yacutinga Lodge på argentinska sidan. De erbjuder ett program på 3 dagar med guidade turer i för att skåda flora och fauna.

 

På paraguyanska sidan gränsen är det annat än naturen som lockar. Här ligger smått kaotiska Cidade del Este där främst elektronik säljs till låga priser.

 

För den som har tänkt att kombinera Argentina med Brasilien så kan dett vara en bra port in i landet. Från argentinska sidan går det direktflyg till Buenos Aires, ofta med bra priser. Ta kontakt så hjälper vi dig att planera.

 

Mer information

Hotell i Foz do Iguacu
Utflykter i Foz do Iguacu

 

Foz do Iguacu - Iguassu Falls - Brasilien
 

Foz do Iguacu - Iguassu Falls - Brasilien
 
Foz do Iguauc - Iguassu Falls - Brasilien  

Karta Iguassu Falls