Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
 

Fotboll i Brasilien är en fest

Att uppleva en fotbollsmatch i Brasilien är en helt unik upplevelse. Se en av världens bästa ligor på plats med vår hjälp. Läs mer om fotbollen i Brasilien och vad vi kan erbjuda här nedanför.

Fotbolls-VM 2014 i Brasilien

Självklart är den stora händelsen för brasiliansk fotboll arrangörsskapet av VM 2014 som går mellan 12 juni och 13 juli.

Matcherna kommer att spelas i Rio de Janeiro, Sao Paulo, Salvador, Fortaleza, Natal, Recife, Manaus, Brasilia, Porto Alegre, Curitiba, Cuiaba och Belo Horizonte.

 

Öppningsmatchen spelas mellan Brasilien och Kroatien i Sao Paulo klockan 17.00 lokal tid.

 

Redan i gruppspelet utlovar lottningen täta och spännande matcher. Vad sägs om England - Italien mitt inne i Amazonas regnskog i staden Manaus. Här kan man som åskådadare får en mäktig upplevelse med fotboll kombinerat med några nätter på lodge i regnskogen. Matchen går 14 juni. Denna grupp bjuder sedan på fler toppmöten med Uruguay som också vill ha en plats i åttondelsfinalerna.

 

En annan mycket intressant match blir reprisen på 2010 års final mellan Holland och Spanien den 13 juni i varma Salvador. Kommer Holland att spela brutalfotboll igen och håller Spanien ett VM till?


Den 16 juni är det dags för Tyskland mot Portugal också den i Salvador i 30 graders värme mitt på dagen.

 

17 juni spelar Brasilien sin andra match mot Mexico i Fortaleza som brukar vara riktigt soligt i juni. Allt tyder alltså på att vara bra temperatur på och utanför nyrenoverade Castellaostadion. På kusten utanför Fortaleza finns många riktigt fina platser för sol och bad och detta område är solsäkrast under VM. Packa badbyxor och

Spanien Chile på Maracana den 18 juni borde också bli en bra match med lite extra kolonial krydda.

 

Sista omgången brukar alltid bjuda på dramatik så där blir det spännande oavsett vilken match man väljer.

 

Ladda ned komplett spelprogram genom att klicka på nedanstående link (pdf-fil):

Spelprogram VM 2014 i Brasilien


Förberedelserna är i sin slutfas och
Maracanastadion i Rio de Janeiro har invigts efter en omfattande renovering och ombyggnad. Stadion tar nu 78 000 åskådare och här kommer finalen att spelas den 13 juli 2014.

 

I Sao Paulo byggs också en helt ny stadion med plats för 48 000 åskådare där öppningsmatchen går av av stapeln den 13 juni 2014. Även Manaus, Salvador, Recife, Natal och Cuiaba bygger helt nya arenor inför VM.

 

Vi erbjuder resor till samtliga destinationer där det spelas VM-fotboll. Vi kan erbjuda flyg, hotell, transfer och guidade turer efter era önskemål.

Ta kontakt med oss med era önskemål så sätter vi ihop ett förslag på resa.


Nationella Serie A och cuper i Brasilien

Brasilianska seriespelet går från april till december och följs sedan av delstatscuper och Brasilianska cupen mellan januari och april.

Serie A består av 20 lag som möter varandra två gånger vilket alltså ger 38 omgångar. Matcherna går normalt på onsdagar och lördagar/söndagar.


2014 års Serie A har tre lag från Rio de Janeiro och tre är från Sao Paulo-området.
Brasilianarna håller vanligen på ett lokalt lag, ett lag från Rio de Janeiro och ett från Sao Paulo.

De populäraste lagen är Flamengo (Rio de Janeiro) och Corinthians (Sao Paulo) och när de lagen kommer på besök så blir det mycket folk på matcherna.

Se en komplett lista över deltagande lag 2014 i spalten till höger.

2013 vann Cruzeiro från Belo Horizonte Serie A och gick vidare till Copa das Liberadores, Sydamerikas motsvarighet till Champions Leage. Vidare till den cupen gick också Gremio, Atletico Paranaense och Botafogo.

Sluttabellen för 2013 finns här.

Se också FIFAs hemsida med resultat och tabell här.

 

Klassiska klubben Palmeiras kom 2014 tillbaka till finaste serien igen efter ett år i Serie B vilket bådar gott för heta derbyn med Corinthians i Sao Paulo.

 

I Rio de Janeiro är det absolut mest prestigefyllda derbyt det så kallade FLA-FLU-derbyt mellan klubbarna Flamengo och Fluminense med en intensitet på läktarna som inte kan beskrivas i ord.

Vi hjälper er gärna med guide, transport från hotell till arena och matchbiljetter.
Datum och tider för matcher ändras ganska ofta i Brasilien så för aktuell information, bokning av matchbiljetter etc. ta kontakt med oss på:
mail@sambatravel.com

 

 

 

 

 

VM i fotboll 2014 arrangeras i Brasilien. På bilden (nederst) visas Brasiliens största arena - Maracanastadion och överst syns också arenan Engenhão. Bägge arenorna ligger i Rio de Janeiro.

 

 

Brasiliansk fotbollshistoria
Brasiliens fotbollshistoria

Just nu kan vi genom ett samarbete med fotbollsmagasinet Offside erbjuda den högaktuella boken "Gräset är alltid grönare i Brasilien" till rabatterat pris. Spännande och intressant läsning om brasiliansk fotboll!
Läs mer om boken här

 
Fotbollsklubbar i Serie A i Brasilien 2014
Klubb Stad Arena Kapac.
Atlético Mineiro Belo Horizonte Independência 23 018
Atlético Paranaense Curitiba Arena da Baixada 43 981
Bahia Salvador Arena Fonte Nova 48 747
Botafogo Rio de Janeiro Maracanã 78 838
Chapecoense Chapecó Arena Condá 22 600
Corinthians São Paulo Arena Corinthians 68 000
Coritiba Curitiba Couto Pereira 37 182
Criciúma Criciúma Heriberto Hülse 19 300
Cruzeiro Belo Horizonte Mineirão 57 483
Figueirense Florianópolis Orlando Scarpelli 19 584
Flamengo Rio de Janeiro Maracanã 78 838
Fluminense Rio de Janeiro Maracanã 78 838
Goiás Goiânia Serra Dourada 41 574
Grêmio Porto Alegre Arena do Grêmio 60 540
Internacional Porto Alegre Beira Rio 56 149
Palmeiras São Paulo Allianz Parque 45 000
Santos Santos Vila Belmiro 16 798
São Paulo São Paulo Morumbi 66 795
Sport Recife Ilha do Retiro 35 000
Vitória Salvador Barradão 35 632

Fotboll i Brasilien
Klubblagen gör upp om titeln Campeão do Brasil i Serie A mellan maj och december. På bilden syns Flamengos klack med karakteristiska färgerna rött och svart.