Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
 

Fortaleza - strand, storstad & shopping

Fortaleza är huvudstaden i delstaten Ceará och ligger fyra grader söder om ekvatorn på Brasiliens nordöstra kust. Staden är ett attraktivt resmål tack vare sitt jämna varma klimat med i princip regnfria månader från juni - mars.


I och runt Fortaleza finns mängder med saker att göra och vi hjälper gärna till med planering, bokning och transport oavsett vad ni önskar spendera tiden i Fortaleza på.

Några exempel på aktiviteter:

 

Strandlivet i Fortaleza

Stranden är den självklara mötesplatsen för människorna i Brasilien. Här njuter, dansar, festar, badar och lever man. Stränderna i Fortaleza och Ceará tillhör de bästa i Brasilien och här har du aldrig tråkigt. Surfa, spela fotboll, volleyboll eller bara lata dig igenom en hel dag med full service bara en handvinkning bort. Maten och drycken är billig och blir du stel av allt dansande så kostar en timmes massage på stranden 40 kronor. Starnden Cumbuco 2 mil norr om Fortaleza är i världstopp för kitesurfing och här går det att hyra utrustning och ta kurser.

 

Nattliv

I Fortaleza sjuder nattlivet alla veckans dagar. Här finns den berömda Pirata Bar som enligt Washington Post är världens häftigaste måndagsklubb med 2500 besökare varje måndag och sambatakter natten igenom. Eller ta en tur till Clube do Vaqueiro som underhåller 10 000 gäster med flera dansgolv, livescen och massor av barer. Varje dag är det full fart på Praia Iracema med alla dess restauranger, diskon och barer. Och då har vi inte nämnt Armazem 47 med sitt fantastiska atrium där det dansas Forro tills benen inte orkar mer. Glöm inte att gå på en av de många strandfesterna som börjar när solen går ned och månen går upp.
Det är karneval varje dag i Fortaleza.

 

Fotboll

Fortalezas fotbollslag pendlar mellan första och andra division och möter alla de berömda brasilianska lagen på nyrenoverade hemmastadion Castelão med kapacitet för 75 000 åskådare. Vi ordnar biljetter och transport så att du kan komma hem och berätta om hur en fotbollsmatch skall gå till.

 

Äta

Maten är ypperlig i Brasilien och det är ett stort utbud av restauranter i Fortaleza för alla smaker. Här finns allt från nygrillat saftigt brasilianskt kött uppskuret direkt vid bordet till grillad hummer och goda fiskgrytor. För den som vill finns också internationell mat från McDonalds till Sushi. En bättre middag kostar 15-25 Reais. Skall man dricka öl till får man lägga på ca 2-3 reais per flaska. Ett trevligt alternativ är att köpa räkor direkt från fiskebodarna på strandpromenaden Beira Mar där de tillreds färskt och avnjuts på små provisoriskt uppställda bord.

 

Shopping

Fortaleza har flera bra alternativ för shopping. Marknaden på Beira Mar går inte att missa, billiga shoppinggatan Monsenhor Tabosa och flera moderna köpcentrum. Kläder, smycken, väskor, hängmattor, skor, handgjord lokal konst mm är prisvärt.

 

 

 

 

Fortaleza

Karta Fortaleza


Kultur

I Fortaleza upplever du den brasilianska kulturen hela tiden; på stranden, restaurangen och på gatorna. Men det finns också många teatrar, museer och shower för finsmakaren. Det nybyggda kulturcentret mitt i Fortalezas restaurerade gamla del bjuder på evenemang året och dygnet runt.

 

Klimat

I Fortaleza är klimatet stabilt tack vare att staden ligger bara fyra grader söder om ekvatorn. Hela delstaten Ceara, i vilken Fortaleza är huvudstad, delar samma klimat. I bergsområdena är det något svalare.

Lufttemperaturen håller sig stabilt runt trettio grader på dagen för att på natten gå ned till ca 25 grader. Du badar i 26-gradigt vatten året runt.
Solsäkrast är det från juni till februari medan regnperioden i Fortaleza inträffar under mars-maj.

 

Hotell och Lägenheter i Fortaleza

Utflykter i Fortaleza