Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
 

Fernando de Noronha - delfinernas ö

Låt drömmen att dyka med delfiner bli sann. Runt detta paradis finns ett av världens bästa och artrikaste dykvatten. Flera av de 14 stränderna på ön Fernando de Noronha är de vackraste i Brasilien och hela området är nationalpark och med på UNESCOS världsarvslista. En av de mest kända stränderna på ön nås endast genom en öppning mellan två klippblock där man klättrar ned med hjälp av en stege.
Detta är resmålet för dig som letar efter något unikt.

Vattnet runt ön är kristallklart och tillåter dykning året runt. Det första man lägger märke till är delfinerna som dyker och slår volter runt ön tillsammans med de gröna sköldpaddorna. I de naturliga poolerna som bildas av tidvattnet ser man koraller, färgrika fiskar och humrar medan de djupare vattnen runt ön bjuder på andra attraktioner som hajar, barracudor, färggranna fiskar av alla slag, de berömda delfinerna och sköldpaddorna.
 

Hela denna arkipelag täcker 26 kvadratkilometer, och innehåller totalt 21 öar, rev och klippor. Klimatet är varmt havsklimat med en medeltemperatur på 27 grader och det är två säsonger: september till februari är den torra perioden och mellan mars och augusti regnar det ibland.

Vegetationen på öarna är framför allt skog och buskar och på land häckar sälsynta lokala fåglar tillsammans med mängder av sjöfåglar. Fernando do Noronha har också en egen ödlesort som man bara hittar här.

Fernando de Noronha är ett skyddat område och antal besökare som tas emot är begränsat. Det finns inte några stora hotell eller resorter på ön, men det finns komfortabelt boende med alla bekvämligheter för den som önskar det.
De flesta av öns gäster bor dock i mindre enklare pousador (pensionat) och ombyggda privata hus.

Resa till Fernando de Noronha

Det enda sättet att ta sig till ön är med flyg från Recife eller Natal. Flyg går varje dag och det går att få med Ferando de Noronha i ett flygpass men det är mycket begränsat antal platser som sätts av till flygpassresenärer så det är viktigt att boka i mycket god tid. Reguljärflygen är annars ganska högt prisade eftersom det är ett populärt resmål och antalet platser är begränsat. Priserna är lägre ju tidigare man bokar och allteftersom flygen fylls upp så går priserna på flygen upp. Vi kan boka både flygpass och reguljärflyg, ta kontakt för priser och tillgänglighet på mail@sambatravel.com

Hotell på Fernando de Noronha

De flesta hotell på ön är ganska små och flera av dem är ombyggda fiskarvillor som nu fungerar som små guesthouse. På senare år har några lyxigare hotell byggts men de är fortfarande ganska små eftersom det är kraftiga restriktioner om vad som får byggas på ön för att inte störa den känsliga naturen. Boende måste bokas i förväg och vid ankomsten till ön skall ett formulär fyllas i där hotellets namn och antal dagar man skall bo på ön måste uppges.

Läs mer och se hotellalternativ på:

Boende Fernando de Noronha

Dykning och guidade turer

Ni får absolut inte missa att dyka och snorkla under vistelsen på ön. Snorkelutrustning kan hyras på vissa stränder och i hamnen på ön. Vi kan också erbjuda dykturer och prova-på dyk för tillsammans med instuktör för den som inte har dykarcertifikat.

En annan obligatorisk aktivitet är att ta en båttur runt ön och då brukar delfinerna verkligen visa upp sig. De gillar att följa med båtarna och hoppar på sitt karakteristiska snurrande vis runt båtarna och ni kommer vanligen mycket nära dem.

En uppskattad tur är gryningsturen till Dolphin bay där delfinerna vilar under natten och på morgonen när de vaknar kan man se dem från klipporna över stranden. Där står representanter för IBAMA (Brasiliens naturskyddsinstitut) och ger information och lånar ut kikare. Bukten är helt skyddad och man får inte åka in med båt i den för att delfinerna inte skall störas.

 

Andra turer som är möjliga att förboka är ridturer runt ön, trekking och rundtur med buggy. Det är också möjligt att hyra beach buggy och cyklar.

Läs mer på: Utflykter Fernando de Noronha.


 

Fernando de Noronha Brasilien

Fernando de Noronha - Brasilien

Fernando de Noronha - Brasilien
Fernando de Noronha - Brasilien

Fernando de Noronha

Fernando de Noronha - Brasilien

 

Fernando de Noronha - Brasilien


Karta Fernando de Noronha