Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
 

Härliga stränder i Canoa Quebrada

På de röda sandklipporna 30 meter över den oändliga stranden sexton mil söder om Fortaleza vilar den gamla fiskebyn Canoa Quebrada med mäktiga vita sanndyner bakom sig och den grönblåa Atlanten framför. Hit reser den som vill uppleva ett helt unikt resmål och få en avslappnande semester med garanterad värme, sol och varma dopp i havet.


Byn upptäcktes av kringresande hippier på 70-80 talet och under 90-talet även av Brasilianska turister. Framför allt är det de mäktiga vyerna, de röda klipporna, den vita långa stranden och det underbara klimatet året runt som lockar besökare till Canoa Quebrada. Men det finns fler mycket goda skäl att resa hit, till exempel den avslappnade stämningen och de många mysiga restauranterna och barerna som ligger efter huvudgatan, som faktiskt heter Broadway.


Nuförtiden ser man inte så många hippies i Canoa Quebrada, många av dem har istället blivit hotellägare och driver något av de små hotellen i byn, men på söndagarna är det alltid strandfest vid Freedom Bar som ligger nedanför klipporna rätt på stranden. Då tänds det bål, spelas Bob Marley och ibland dyker det upp en hippie i eldens sken.


I Canoa Quebrada finns det inte några lyxresorter eller stora hotell, utan man bor på någon av de många små Pousadorna (små hotell eller pensionat) som ligger runt om i byn. Här kan vi garantera att ni slappnar av, låter tiden gå, tar långa promenader på stränderna och äter gott på kvällarna.

I veckorna är det mycket lugnt i byn, medan på helgerna kommer Fortalezaborna till Canoa Quebrada och då fylls hotellen och restauranterna upp. För den som vill festa är det få platser i världen som slår Broadway på lördagskvällarna i stämning. Då vill ingen gå hem och gatan stänger inte föränn det blivit ljust.

 

För den som vill aktivera sig finns det en hel del att göra i Canoa Quebrada, till exempel buggyturer över sanddynerna, ridning på stranden, båtturer med traditionella Jangador (traditionella flatbottnade segelbåtar), 4-hjulsmotorcyklar, Hanggliding och "skibunda" som är skid och kälkåkning nedför sanddyner.

 

En mycket bidragande orsak till Canoa Quebradas popularitet är det sköna klimatet. 28 -30 graders värme året runt och vattentemperatur på 25-27 grader gör att det är behagligt oavsett vilken tid på året byn besöks.

 

Under karnevalen, nyår och påsk är Canoa Quebrada speciellt välbesökt och det pågår många evenemang i byn. Det lönar sig att vara ute i god tid för att boka dessa tider på året.

 

Vi bokar transport från flygplatsen eller hotell i Fortaleza, hotell och flygbiljetter till Fortaleza som är närmaste flygplats. För att boka till denna härliga strandby så kontaktar ni oss på e-mail: mail@sambatravel.com.

 

Lär mer om vilka alternativ på boende och utflykter vi kan erbjuda i Canoa Quebrada på nedanstående linkar:

Hotell i Canoa Quebrada

Utflykter i Canoa Quebrada

 

Canoa Quebrada - Fortaleza - Brasilien

Canoa Quebrada - Fortaleza - Brasilien

Canoa Quebrada - Fortaleza - Brasilien

 

Canoa Quebrada - Fortaleza - Brasilien

Canoa Quebrada - Fortaleza - Brasilien

Canoa Quebrada - Fortaleza - Brasilien


Canoa Quebrada - Fortaleza - Brasilien

Karta Canoa Quebrada

Mer information

Hotell i Canoa Quebrada

Utflykter i Canoa Quebrada