Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Om BuziosInformation om BuziosHotell i BuziosUtflykter från Buzios

Búzios - Riobornas favoritresmål

Búzios ligger knappt två timmar med bil nordöst från Rio de Janeiro.

Byn ligger i änden av en åtta kilometer lång halvö med över 20 stränder som, tack vare öns oregelbundna kust, är avskilda från varandra och med olika karaktärer.

Närmast centrum ligger stranden Ferradura (hästskon) som ligger vacker skyddad i en hästskoformad bukt där vattnet är lugnt och kristallklart, perfekt för snorkling. På samma sida ligger stränderna Joao Fernandes och lilla Joao Fernandindo där det är mer action med strandcaféer och gott om folk som vill visa upp och bättra på sina solbrännor.

På utsidan av ön ligger stranden Geriba mot den öppna Atlanten. Den är tillsammans med stranden Brava bland vind- och vågsurfare.
Búzios har stränder för alla smaker och det är lätt att ge sig ut på upptäcktsfärd för att hitta den strand som passar dig.

Utanför stränderna ligger också många öar som kan besökas med segelbåt och som har bra dykvatten.

Den lilla staden vars fulla namn är Armação de Búzios var fram till 1964 en lugn liten fiskeby när franska Brigitte Bardot upptäckte denna pärla. Byn växte tack vare uppmärksamheten detta stjärnbesök och har idag ca 10 000 fasta invånare som dubblas under högsäsongen mellan jul och början av mars.

 

Resmålet är stor favorit bland dem som räknas i Rio de Janeiro men får också ofta besök av internationella kändisar. Trots populariteten och trots att byn ibland kallas Sydamerikas Saint Tropez så finns fortfarande en hel del av charmen kvar från tiden när Búzios var en liten fiskeby.

På kvällarna lever byn upp framför allt runt gatan Rua das Pedras där det ligger massor av restauranter, barer, små butiker och caféer. Här njuter man av folklivet och för den som vill finns stora möjligheter att dansa långt in på småtimmarna.

 

Att göra i Buzios

Förutom att gå på upptäcktsfärder på jakt efter nya stränder så finns det mycket att sysselsätta sig med i Búzios. De flesta sporter knutna till vatten går det att hyra utrustning till i Búzios. Oftast rätt på stranden. Kayaker, små segebåtar, surfbrädor m.m finns att hyra per timma eller per dag.


Dykvattnen är ett av de bästa i området runt Rio de Janeiro. Oftast dyker man på öarna som ligger ca 40 minuters båttur från kusten. 10 - 15 meters sikt är det i vattnen runt ön. Här erbjuds allt från 4 dagars PADI Open water kurs till enstaka dyk. All utrutning kan hyras.


Hästridning i Atlantregnskogen runt ön erbjuds också, liksom trekking, forsränning, rappellering och cykling.


Halvön har en 18-håls golfbana där turister tillåts lösa greenfee.


Buzios har dessutom en flotta av skonare som kör en runda med stopp på åtta stränder och tre öar. Ombord får ni äta frukt och dricka drinkar gratis och när lusten faller på stannar ni på en strand för att fortsätta när nästa båt stannar till. Eller nästa...

 

Mer information

Hus och villor i Buzios

Hotell i Buzios

Utflykter i Buzios

 

 

 

Buzios - Rio de Janeiro - Brasilien

 

Buzios - Rio de Janeiro - Brasilien


Buzios - Rio de Janeiro - Brasilien

 

Buzios - Rio de Janeiro - Brasilien

 

Buzios - Rio de Janeiro - Brasilien

 

Buzios Karta

Mer information

Hotell och hus i Buzios

Utflykter i Buzios