Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
 

Brasilien översikt och information

Brasilien är Sydamerikas största och världens femte största land både sett till yta och folkmängd. Här är det mycket som får besökaren att häpna och garanterat få minnen för livet. Världens största regnskog, de milslånga stränderna och den härliga brasilianska kulturen är förstås mycket bra skäl att resa till Brasilien, men här finns massor att se och göra. På denna sida kan ni läsa mer om stränderna, musiken, fotbollen, maten och naturen i detta fantastiska land.

 

Brasiliens stränder

För den som vill sola och bada erbjuder Brasilien ett stort antal valmöjligheter med värme och sol året runt. Populärast är de långa breda stränderna längst nordöstra kusten där det finns massor av små strandbyar som väntar på att upptäckas. Här saktar tiden ned och låter besökaren njuta av livet.
Runt Rio de Janeiro och i södra Brasilien finns också många fina alternativ som är värda en egen resa.

Läs mer om våra favoritstränder

 

Pantanal & Foz do Iguacu

 

Brasiliens natur

Det finns inte många länder i världen som kan erbjuda sina besökare så många varierade naturupplevelser som Brasilien. Tack vare sin storlek och att landet sträcker sig över flera klimatzoner så kan det vara svårt för besökare att besluta sig om vilka platser som skall besökas. Amazonas är ett givet mål för de flesta och givetvis de storslagna vattenfallen i Iguaçu.

Något mer okänt är det stora området med slättland Pantanal där ett av världens rikaste djurliv finns med stora möjligheter till att komma nära djuren. Här lever jaguaren tillsammans med jätteuttern, myrslokar, kajmaner och anakondor tillsammans med några av världens mest exotiska fåglar som blå ara, tucan och de manshöga jabirustorkarna. Landskapet är öppet och som präglas av tusentals floder och sjöar.

Men Brasilien har så mycket mer att erbjuda med tropiska öar, delfiner, orörda dalar och kristallklara floder. Låt dig inspireras på vår specialsida om naturen i detta fantastiska land.

Naturen i Brasilien

 

Praia dos Carneiros

 

Hur reser man till Brasilien?

Att resa till Brasilien är inte svårt, det går att flyga från Stockholm, Göteborg, Linköping, Köpenhamn och Oslo till Brasilien med endast ett flygbyte på vägen. Om ni vill resa till flera platser i landet så kan vi lägga till ett flygpass som ger fast pris på fyra inrikessträckor eller förlängning av de internationella biljetterna.

För att få så förmånligt pris om möjligt lönar det sig att planera sin resa så noga som möjligt så att flygen kombineras till bästa pris och med kortast flygtid.

 

Eftersom landet är stort så är det oftast billigast och snabbast det att flyga in till en stad och hem från en annan om man vill besöka flera delar av landet. Detta för att undvika onödiga inrikesflyg. Vi är specialister på detta efter att ha bokat tusentals resor till Brasilien så tveka inte att ta kontakt med oss så hjälper vi er att sätta ihop den bästa kombinationen av internationella flyg, inrikesflyg och flygpass.

Det går också att resa med långfärdsbuss mellan en del destinationer.

 

Vi bokar också hotell, transfers och guidade turer på de olika destinationerna utifrån era önskemål.

 

Vad du gör av din resa till Brasilien är ditt personliga val, men vi lovar att du kommer tillbaka för att få mer av landet. Gång efter gång.
Och SambaTravel finns här för att leda dig till det bästa Brasilien har att erbjuda.
Bem Vindo!
Välkommen!


 
Fernando de Noronha & Lencois Maranhenses

Fotboll i Brasilien

Fotbollen är Brasiliens klart största och populäraste sport. Det spelas fotboll på stränder, gator, bakgårdar och arenor i hela landet. 2014 är förstås höjdpunkten de närmaste åren då Fotbolls-VM avgörs i Brasilien, men redan 2013 spelas Confederations Cup där många av världens bästa lag deltar.

Att uppleva en fotbollsmatch i Brasilien är en helt unik upplevelse. Se en av världens bästa ligor på plats med vår hjälp. Läs mer om fotbollen i Brasilien och vad vi kan erbjuda på vår specialsida som du når genom att klicka på denna link:

Fotboll i Brasilien

 

Karnevalen i Rio de Janeiro

Denna fyra dagar långa fest firas i hela Brasilien även om den mest kända karnevalen går i Rio de Janeiro. Karnevalståget på Sambodromo är förstås höjdpunkten men för den som vill uppleva världens största fest så finns det massor av sätt att göra det på. Läs mer på vår specialsida om karnevalen på denna link:

Karnevalen i Brasilien

 

Ipanema och Copacabana


Musiken som förför

Brasilianarna älskar sin musik och det är lätt att förstå varför. Tack vare sina många influenser från Afrika, södra Europa och Karibien är blandningen av musikstilar många och spännande.

Läs mer om Brasiliens musik här

 

Klimatet i Brasilien

Eftersom landet är så stort och dess norra delar ligger nära ekvatorn medan de södra ligger långt söder om densamma. Det innebär att det alltid möjligt att hitta behagligt väder oavsett vilken tid på året ni reser till Brasilien.

I norra och nordöstra Brasilien är värmen konstant och temperaturen ligger mellan 27-30 grader.

I södra Brasilien är det vinter när vi har sommar och där går temperaturerna ned till under 10 grader under juni-augusti. Mellan november-mars är det dock varmt även i den delen av landet.

I området runt Rio de Janeiro blir det sällan svalare än motsvarande svensk sommar och under oktober - april är det 25-30 grader även här.

För sol- och badresor är det förstås klokt att undvika regnperioder som inträffar vid olika tillfällen på olika platser. Det finns dock alltid sol och varmt badväder i Brasilien med riktigt bra stränder oavsett när ni reser så det handlar bara om att välja rätt destination. Det hjälper vi er med.

 

Vilka platser skall man besöka?

Här är era intressen den viktigaste faktorn och vilka destinationer som är bäst beror på vilka upplevleser ni är ute efter. Rio de Janeiro är förstås en fin start eller slutstation på resan som tilltalar de flesta. Amazonas regnskog är en annan klassisk destination som bör finnas med i programmet. Stränderna i Brasilien håller också absolut världsklass så de bör finnas med i planeringen.

Men det finns mycket mer att uppleva i Brasilien, vi hoppas att informationen på denna och de sidor vi länkar till här skall ge en bra ide om vad som är möjligt. Vi hjälper er gärna att sätta ihop den perfekta resan till Brasilien. Se gärna våra förslag på rundresor och vår översikt över de populäraste destinationerna i landet på nedanstående linkar:

Rundresor i Brasilien

Destinationer