Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Kryssning till Antarktis
 

Buenos Aires & Patagonien

Här är resan för dig som vill uppleva några av de vackraste och mest spektakulära resmålen i Argentina och Chile. Resan är en kombination av Buenos Aires och Patagonien.

Dagsprogram

Nedanstående är ett förslag på dagsprogram som går att justera efter era önskemål.

Dag 1 Avresa från Skandinavien

Avresa kan ske från Stockholm, Göteborg, Oslo, Köpenhamn och Linköping. Det fungerar också med anslutning från andra städer.


Dag 2 Buenos Aires
Ankomst Buenos Aires där ni blir mötta på flyglatsen för transfer till ert hotell för incheckning.
På eftermiddagen gör ni en rundtur av Buenos Aires för att få en översikt och se vad staden har att erbjuda.

Övernattning på hotell i centrala Buenos Aires inkl. frukost.


Dag 3 Buenos Aires
Dagen är fri för att ni på egen hand skall upptäcka Buenos Aires och dess sevärdheter.
På kvällen följer ni med kvällstur med middag och tangoshow.

Övernattning på hotell i centrala Buenos Aires inkl. frukost.


Dag 4 Buenos Aires
Dagen är avsatt för egen tid i Buenos Aires. Vi har dock guidade turer att erbjuda om ni önskar det.

Övernattning på hotell i centrala Buenos Aires inkl. frukost.

 

Dag 5 Buenos Aires - Ushuaia
Efter frukost är det transfer till Buenos Aires flygplats för flyg ned till Patagonien med ankomst på Ushuaias flygplats där ni blir mötta och körda till ert hotell.


Övernattning på hotell i Ushuaia inkl. frukost.Dag 6 Ombordstigning på M/V Australis
Inchecking på Australis  i Ushuaia på eftermiddagen och efter en välkomstcocktail med kaptenen och hans besättning avgår båten för en spännande och fantastisk resa till de mest avlägsna delarna av jorden. Resan tar er genom Magellans sund och Beaglekanalen till Södra Patagonien som inkluderar Eldslandets Skärgård.

Övernattning i hytt på M/V Australis

Under kryssningen ingår alla måltider.Dag 7 M/V Australis Kap Horn och Wulaia Bay
Innan frukost seglar ni genom Murray Kanalen för att nå Kap Horn National Park (Cabo de Hornos) som är en av de sydligaste punkterna i Sydamerika. Om vädret tillåter går vi i land. Kap Horn upptäcktes 1616 och under många år var det en viktig navigeringsväg mellan Stilla Havet och Atlanten. Udden kallas ofta för slutet på jorden. Kap Horn förklarades som världsarv av Unesco 2005.
På eftermiddagen kommer ni att gå i land vid den historiska Wulaia Bay där en av regionens största aboriginska bosättning Yamana en gång levde.
Denna plats är också känt för sin skönhet och dess vegetation. För den som önskar erbjuds en promenad på ca 3,5km med storslagen panoramautsikt över området.

Övernattning i hytt på M/V Australis

Under kryssningen ingår alla måltider.

 


Dag 8 M/V Australis Pia Glacier och Garibaldi Glacier
Kryssningen går vidare längs nordvästra delen av Beaglekanalen för att nå Pia Fjord. Efter frukost kliver ni ombord i zodiacs (rib-båtar) som tar er fram till Pia-Glaciären. Ni tar en kort promenad till en utsiktsplats där ni kan njuta av en panoramautsikt över den spektakulära glaciären.

På eftermiddagen finns två utflykter. En utflykt för den aktive och lite äventyrliga där ni går in i Garibaldi Fjorden. Ni gör en utmanande vandring genom skogen slutmålet är ett glaciärvattenfall och fantastisk utsikt.
För den som hellre stannar ombord på båten, kommer man från övre däck kunna njuta av utsikten av den vackra blå glaciären.

Övernattning i hytt på M/V Australis

Under kryssningen ingår alla måltider.Dag 9 M/V Australis Piloto och Nena Glacier samt De Agostini Sound och Águila Glacier
Efter frukosten går ni ombord i små zodiacs (Rib-båtar) som tar er till Alakaluffjorden. Från båten kommer njuter ni av utsikten över Piloto- och Nenaglaciärerna. Speciellt vacker är Pilotoglaciärens intensiva blå färg som beror på dess ålder och kompression.
På eftermiddagen styr båten in i det storslagna sundet De Agostini. Ni tar en lätt promenad till Águilaglaciären. Det är ett perfekt tillfälle att uppleva skönheten i Patagoniens kalla regnskog och se hur naturens kraft har format det spektakulära landskapet.

 

Övernattning i hytt på M/V Australis

Under kryssningen ingår alla måltider.


Dag 10 M/V Australis Magdalena Island – Punta Arenas – Puerto Natales
Innan frukost om vädret tillåter kommer ni att gå i land på Magdalena Island som ligger i mitten av Magellan Sundet. På ön bor en enorm koloni av Magellanpingviner som ni kommer att se under er promenad upp till fyren. (I september och april ersätts denna tur av en alterantiv tur till Marta Island där ni kommer att kunna observera sjölejon istället)
Ni tar oss tillbaka med zodiacs för sista frukosten ombord.  Avstigning sker runt 11:30 i Punta Arenas.

Transfer från hamnen till Punta Arenas Busstation och vidare med buss från Punta Arenas till staden Puerto Natales (ca 250 km)

Övernattning på hotell i Puerto Natales inkl. frukost.Dag 11 Puerto Natalaes – Torres del Paine Nationalpark
Efter frukost reser ni mot Torres del Paine och på vägen gör ni ett stopp i Milodón grottan där skelettet av det förhistoriska Milodóndjuret upptäcktes. Turen fortsätter sedan mot den fantastiska nationalparken Torres del Paine som fullkomligt exploderar av storslagna sjöar, floder och vattenfall. Dessutom omringas Torres del Paine  av snöklädda bergstoppar vilket ger parken dess karaktär. 
Här lever ett rikt djurliv i samförstånd med naturen och ni kan se rävar, lamadjur och med stor tur även den skygga puman. Ni passerar den vackra sjön Nordenskiöld och lunch intas i området. Självfallet besöks även tornen som gett parken dess namn, Torres del Paine.

 

Övernattning på hotell i Nationalparken Torres del Paine inkl. frukost


Dag 12 Torres del Paine Nationalpark
Idag bär det av på en halvdagsutflykt till sjön Grey och där en guidad båtutflykt till glaciären följer. Retur till hotellet.

Övernattning på hotell i Nationalparken Torres del Paine inkl. frukostDag 13 Torres del Paine Nationalpark – Puerto Natales

Idag beger ni er in till en av de vackraste platserna i Torres del Paine nationalpark och dagen erbjuder spektakulära vyer över de tornformade bergen och möten med Guanacos och andra djur som lever här. Turen följer dalen ”Rio de las Chinas” mot Laguna Azul, denna isblå lagun som fått sitt namn från dess rena vatten och himlens blå avspeglingar på vattenytan. Här avnjutes en underbar utsikt. Detta är också en idealisk plats för den som gillar fågelskådning.
På eftermiddagen lämnar ni Torres del Paine och resan går till Puerto Natales.


Övernattning på hotell i Puerto Natales inkl. frukost.Dag 14 Transfer Puerto Natales – El Calafate
Denna dag är avsatt för utcheckning och transfer till staden El Calafate som ligger ca 280 km från Puerto Natales. Vid ankomst checkar ni in på ert hotell.

 

Övernattning på hotell i El Calafate inkl. frukost.Dag 15 Utflykt till Perito Moreno
Dagen erbjuder en heldagsutflykt till den berömda och smått otroliga Perito Moreno glaciären, som kan beundras på nära håll från olika broar och vandringsleder. På grund av sin bedårande skönhet, sitt glaciologiska intresse och närvaro av utrotningshotade vilddjur utsågs Perito Moreno glaciären till ett världsarv 1981.
Varför inte passa på att uppleva glaciären på ett annorlunda sätt? Som tillägg på dagen kan vi erbjuda en båttur i Lago Argentino eller 1,5 timmes vandring med stegjärn på glaciären. Detta måste förbokas tillsammans med resten av resan.

 

Övernattning på hotell i El Calafate inkl. frukost.Dag 16 Hemresa

Transfer Hotell – Flygplats El Calafate. En lång och spännande resa närmar sig sitt slut. Om ni vill så kan ni fortsätta upp till Santiago, Chiles huvudstad och resa hem därifrån eller så reser ni tillbaka till Buenos Aires för hemresa.Dag 17 Ankomst Skandinavien

 

Bokning och mer information

Ta kontakt för bokning och mer information på vår e-mail: mail@sambatravel.com


 

 

 

Buenos Aires Argentina

Patagonien Kryssning Argentina

Patagonien Kryssning Argentina

Patagonien Kryssning Argentina

Torres del Paine Argentina

Torres del Paine Argentina

Torres del Paine Argentina

Perito Moreno Glaciären Argentina