Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
 

Tariri Amazon Lodge

Paket 5 dagar/4 nätter

Tariri Amazon Lodge ligger vid Acajatubasjön 70 km från Manaus i ett av Amazonas mest varierade ekosystem med djungel, översvämmad regnskog och stränder. Lodgen består av tio rustika bungalows och drivs i liten skala vilket ger er möjlighet att uppleva regnskogen i små grupper och med nära kontakt med er guide.

Dagsprogram


Dag 1 - Transfer & Rekognosering
stur

- Transfer från flygplats eller ert hotell i Manaus. Vid ankomsten serveras färska juicer med frukt från Amazonas. Ni checkar in och får tillgång till er bungalow.

 

- Lunch serveras med flera regionala rätter, kött, fisk, frukter, grönsaker i en buffet.

 

- Efter lunch är det dags för eftermiddagstur i en motorkanot för att se på naturen i området och spana efter regnskogens djur. Störst möjlighet är det att se apor, sengångare och många sorters fåglar. Guiden berättar om och visar de växter och djur ni träffar på.


- Middagen serveras med ett urval av rätter från Amazonas i en buffet.

Efter middagen kan ni slappna av med en drink i hängmattor utomhus och lyssna på regnskogens ljud innan ni går till ert rum för en välförtjänt nattsömn.Dag 2 - Vandringstur i djungeln & Pirayafiske

- Frukost

 

- Dagen börjar med en vandringstur in i regnskogen i en liten grupp tillsammans med en guide som är specialiserad i området. Ofta är det lodgens ägare Germano som själv guidar er. Ni går sakta genom regnskogen och lyssnar och observerar de exotiska träd, växter, djur och blommor som lever i området. Er guide stannar, visar och berättar om det ni ser. Ett bra tips är att ha med kikare och bra kamera.

 

- Lunch på lodgen

 

- Eftermiddagsturen går på vattnet och fokus på denna tur ligger på fiske av piraya, men med lite tur så nappar även andra regnskogsfiskar.

Under tiden ni flyter fram över det lugna vattnet så ser och hör ni vilken mängd och variation av växter och djur som finns i regnskogen.

 
- MiddagDag 3 - Simma med delfiner & besök i lokal by

- Frukost

 

- Förmiddagen vigs åt en av de mest omtyckta turerna där ni får simma delfiner. Här kommer ni nära de mytiska rosa floddelfinerna som lever i Amazonasfloden.

 

- Lunch

 

- På eftermiddagen besöker ni en by som ligger efter floden där ni studera hur den fungerar under de speciella förutsättningar som gäller för att bo inne i regnskogen bredvid sjöar och floder vars vatten skiftar djup med flera meter beroende på årstid.

 

- Middag


Dag 4 - Exotiska frukter, Cassava & kanoter
- Frukost

 

- På förmiddagen är ni välkomna hem till en familj som visar upp hur de använder det som regnskogen erbjuder dem och vad de kan plantera i sina trädgårdar.

 Ni får se hur de använder dessa frukter, grönsaker och örter i sin matlagning och förstås smaka. Speciellt cassavaroten används till mycket i Amazonas kök och ni får se hur det går till att göra mjöl av den utan att få med de gifter som finns i rå cassava.

 

- Lunch

 

- På eftermiddagen är det dags att hoppa i lodgens kanoter för paddling på Acajatubasjön. Här ser ni Amazonas flora och fauna både på sjön och längst dess stränder. 

 

Dag 5 - Översvämmade skogen & Transfer

- Frukost

 

- Efter frukost får ni se mer av den övervämmade skogen och des små flodarmar som går mellan trädstammarna. Turen går med motorkanot.

 

- Lucnh

 

- Avresa tillbaka till Manaus och avlämning på ert hotell eller flygplatsen beroende på era önskemål.

 


Tilläggsaktiviteter

Mot pristillägg kan en eller flera av följande aktiviteter läggas in i programmet förutsatta att ni är minst två deltagare:

 

- Övernattning under bar himmel i regnskogen. Ni lämnar då lodgen tillsammans med er guide på eftermiddagen för att gå till lägret där ni sätter upp hängmattor. Natten blir spännande med djungelns ljud runt er i mörkret.

 

- Besök hos en indianstam som skyddade kan hålla kvar vid sina sociala, politiska och religiösa traditioner och regler. Se hur de överlever endast med hjälp av det som naturen erbjuder.

 

- Fenomenet "Vattnens möte" där de stora flodfårorna från Rio Solimoes och Rio Negro möts och flyter sida vid sida i nio kilometer utan att blandas. Denna tur görs i så fall sista dagen i samband med transfern tillbaka till Manaus.

 

Boende på lodgen
Lodgen har 10 fristående rustika träbungalows för upp till fyra personer. Alla bungalows har myggnät på fönstren, fläktar, veranda med hängmatta, privat badrum med dusch och toalett.

 

Inkluderat i priset

I priset på paketet ingår:

- All mat med juice, vatten, te och kaffe.

- Övernattning i privat bungalow med badrum

- Guidade turer enligt ovanstående dagsprogram med engelsktalande guide.

- Transfer T/R Manaus - Lodgen

 


Viktig information

Ordningen på de guidade turerna bekräftas vid ankomsten till lodgen och kan ändras ifall väder eller andra omständigheter kräver det.

Ifall vistelsen på lodgen skall passa med flyg samma dagar som ni ankommer och lämnar lodgen kan vissa turer utgå första och sista dagen av logistiska skäl.

 

 

Bokning och mer information

Ta kontakt för bokning och mer information på vår e-mail: mail@sambatravel.com


 

 

 

Tariri Amazon Lodge Amazonas