Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
 

Amazonas - Världens största regnskog

Amazonas regnskogar har världens rikaste biologiska mångfald med ojämförbara naturresurser med mer än en tredjedel av jordens djurarter. I Amazonas floder flödar en femtedel av jordens färskvatten som också fungerar som vägar in i regnskogens hjärta. Tio av jordens tjugo största floder finns i detta område.

Amazonas är den största delstaten i Brasilien med 1,5 miljoner kvadratkilometer som täcker 18% av landets yta.

För den som vill besöka regnskogen finns det flera alternativ:


Området runt Manaus

Manaus är den största staden i Amazonas och de flesta som besöker regnskogen flyger dit. Sightseeingturer utgår från Manaus dagligen; från dagsturer till flerdagarsturer med övernattningar på båtar eller i lodger. På lodgerna bor man konfortabelt och säkert mitt i regnskogen och går på guidade turer in i jungeln för att upptäcka flora och fauna.


Området runt Alta Floresta

Alta Floresta är inkörsporten i södra Amazonas. Här är träden högre och området är mindre exploaterat än runt Manaus. Många tycker att denna del av Amazonas ger en mer genuin upplevelse av regnskogen. Här ligger också lodgen Cristalino Lodge som har mycket gott rykte bland naturintresserade resenärer.

 

En annan fördel med Alta Floresta är dess närhet till Pantanal, ett stort våtmarksområde som sträcker sig över hela två delstater i Brasilien som har nästan lika rikt djurliv som Amazonas. Det ger oslagbara möjligheter att besöka två av Brasiliens unika ekosystem på kort tid.

Det går flyg till Alta Floresta varje vardag från staden Cuiaba.

 

Mer information

Jungellodger i Amazonas

 

 

 

Amazonas

Resor till Amazonas Regnskog

Hotell i Amazonas Regnskog

Flyg till Amazonas Regnskog

Lodger i Amazonas Regsnkog

Amazonas jungel

Amazonas - Manaus - Alta Floresta