Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter

Lodger i Amazonas

Alta Floresta

I Alta Floresta ligger lodgen Cristalino Lodge som är känd bland djur- och naturkunniga som en av de bästa lodgerna för maximal upplevelse av regnskogen. Transfer från flygplatsen i Alta Floresta till Cristalino Lodge ingår i priset. För att resa till Alta Floresta krävs att ni flyger med lokalt flyg från Cuiaba. Till Cuiaba (ca 2 timmars flygning från Rio de Janeiro) det går att ta sig med flygpass, extensions på era internationella biljetter eller reguljärbiljetter. Kontakta oss så hjälper vi er att boka flyg till lägsta möjliga pris.

Manausområdet
De flesta turistgrupper som reser till Amazonas landar på flygplatsen i staden Manaus. För att komma ut i regnskogen och uppleva den på riktigt måste man ta sig ut ur staden som har ca 500 000 invånare. De flesta väljer att ta ett 3-5 nätters paket på någon av de lodger som ligger efter floden. I paketen ingår transfer från Manaus, guidade turer enligt dagsprogram, mat och logi.
Grundregeln är att ju längre bort från Manaus lodgen ligger, desto större blir upplevelsen av att vara i regnskogen. Till Manaus tar ni er med flygpass, extensions på era internationella biljetter eller reguljärbiljetter. Kontakta oss så hjälper vi er att boka flyg till lägsta möjliga pris.

 

Tefe

I Tefe ligger en av de mest intressanta lodgerna i Amazonas som heter Uakari Lodge. Den fungerar också som forskningsstation men tar emot besökare. Tefe nås med flyg eller speedboat från Manaus och där garanteras en unik upplevelse.

 

Kryssningar på Amazonasfloden

Vi ebjuder också flerdagars båtturer på floden Amazonas som utgår från Manaus. Läs mer i nedanstående översikt.
 

Katerre Expeditions

Katerres kryssningar är exklusiva med små grupper och hög klass på allt från mat till guidade turer. Det är ett mycket bra val där ni kommer nära guider och personal. Samtliga hytter har individuell split luftkonditionering samt privat badrum med dusch.

 

Kryssningarna går till de vackra nationalparkerna Jau och Anavilhanas och för den som har gott om tid och vill resa längre in i regnskogen finns också kryssningar på upp till tio dagar.

 

En fin möjlighet om ni är ett större sällskap är att hyra en hel båt med guider, kock och besättning. Katerres minsta båt har tre hytter (två dubbelhytter och en fyrbäddshytt) och då kan ni själva välja datum för avgång och även påverka kryssningens längd och rutt.

 

Här nedanför kan ni läsa mer om de populäraste alternativen med Katerre.

Katerre Expeditions Anavilhanas Kryssning 4 dagar/3 nätter

Katerre Expeditions Wild Apau Kryssning 4 dagar/3 nätter

Katerre Expeditions Parque Jau Kryssning 5 dagar/4 nätter


Katerre-Expeditions-Amazonas
Katerre-Amazonas-Kryssning
Katerre-Amazonas-Brasilien

Anavilhanas Jungle Lodge - Manaus

Detta är lodgen för dig som vill uppleva regnskogens storslagna natur och samtidigt bo komfortabelt och med stil. Lodgen invigdes våren 2007 och är byggd med ekologiskt tänkande, proffessionalism och genuinitet som ledstjärnor.

Guiderna som tar med er på utflykterna in i regnskogen är alla utbildade i området och jobbar enbart på Anavilhanas Jungle Lodge och är experter på flora och fauna.


Här vilar ni ut efter dagens äventyr med en drink vid poolen innan middagen bestående av lokala läckerheter serveras i lodgens restaurant under regnskogens gröna tak. Efter middagen väntar sköna sängar i någon av de smakfullt inredda bungalowsen svalkade av en tystgående split luftkonditioneringar.


Lodgen ligger 110 km från nordväst om Manaus på västra banken av floden Rio Negro vid världens största flod-skärgård Anavilhanas som är upptagen på Unescos världsarvslista tack vare sin unika natur.

 

Anavilhanas Jungle Lodge Paket 4 dagar/3 nätter

Anavilhanas Jungle Lodge Paket 5 dagar/4 nätter
 

Amazonas - Anavilhanas Jungle Lodge
Amazonas - Anavilhanas Jungle Lodge

Juma Amazon Lodge - Manaus

Jumaområdet ligger ca 100 km sydöst om Manaus och transfern tar ca tre timmar med båt och van. Lodgen ligger mycket vackert vid Jumasjöns strand och håller relativt hög standard vad gäller boende och komfort. Lodgen har tjugo standardbungalows och tre specialbungalows som med utsikt över sjön och placerade 15 meter över marken på sjöns strand avskilt från resten av lodgen. Samtliga bungalows har privat badrum, fläkt och veranda.

Lodgen är byggd för att smälta in i regnskogen som omger lodgen.
Juma Lodge erbjuder också ett längre paket där gästerna får prova på att sova under bar himmel i regnskogen.

Dagsprogram och mer information:
Juma Lodge Paket 4 dagar/3 nätter

Juma Lodge Paket 5 dagar/4 nätter

 

Brasilien - Amazonas - Juma Lodge
Brasilien - Amazonas - Juma Lodge

Tariri Amazon Lodge - Manaus

Tariri Amazon Lodge är en familjedriven trevlig lodge som ligger i en mycket vacker del av Amazonas Regnskog med rikt djur och växtliv. Lodgen vis sjön Acajatuba ca 3 timmar från Manaus.

Lodgen är resultatet av paret Fabiola och Germanos dröm om att starta en liten familjedriven lodge som tar hänsyn till naturen och som endast tar emot små grupper av besökare för att göra upplevelsen så genuin som möjligt. Lodgen tog sju år att bygga och har varit öppen sedan 2010.

Lodgen består av 10 bungalows, de flesta för två personer men några tar också tre personer. Standarden är enkel utan luftkonditionering, men det är rent och säkert.

Vi är stolta över att kunna erbjuda denna lodge i vårt utbud och den passar besökare som letar efter en äkta upplevelse av Amazonas i lugn miljö.


Läs mer och se dagsprogram på

Tariri Amazon Lodge Paket 4 dagar/3 nätter

Tariri Amazon Lodge Paket 5 dagar/4 nätter

 

Tariri Amazon Lodge - Amazonas - Brasilien
Tariri Amazon Lodge - Amazonas - Brasilien

Amazon Turtle Lodge - Manaus

Denna lodge erbjuder ett varierat program på paket och flera olika typer av boende så de flesta gäster hittar en kombination som passar dem. Allt från hotellstandard i bungalows till övernattning i hängmatta under bar himmel är möjligt på Amazon Turtle Lodge.

 

Lodgen ligger fint placerad vid sjön Tracajá som i området vid floden Mamoris ekosystem och omgärdas om många småfloder som används som bas för utflykterna runt lodgen.

 

Förutom standardpaket på tre eller fyra nätter kan gästerna också boka specialpaket med Kajakpaddling med övernattning i hängmattor efter vägen, överlevnadsturer, fågelskådningspaket, och för de riktigt äventyrslystna erbjuds en expedtion på nio nätter där ni kommer riktigt långt in i regnskogen.

 

Bakom nedanstående länkar kan ni läsa mer om och se dagsprogram på några av paketen:

 

Amazon Turtle Lodge Reguljär 4 dagar/3 nätter

Amazon Turtle Lodge Reguljär 5 dagar/4 nätter

Amazon Turtle Lodge Fokus Kajak 4 dagar/3 nätter

Amazon Turtle Lodge Kajak & Camping 4 dagar/3 nätter


För övriga paket ta kontakt för mer information på: mail@sambatravel.com

 

Amazonas - Brasilien - Amazon Turtle Lodge 1
Amazonas - Brasilien - Amazon Turtle Lodge 2
Amazon Turtle Lodge

Uakari Jungle Lodge - Manaus - Tefe

För er som vill riktigt långt in i regnskogen är Uakari Jungle Lodge det bästa valet. Här har ni möjlighet att se Uakari-apan med sitt röda ansikte, floddelfinen, sjökon och dvärgsilkesapan.

Lodgen ligger inne i Mamirauá reservatet som är ett av de första projekten för bevarande av regnskogens skatter. Målet med driften är att genera inkomst till de lokala byarna för att promotera ansvarsfullt ekologiskt bruk av naturresurserna och för att öka livskvaliteten för den lokala befolkningen. Lodgen stödjer också lokala forskningsprojekt som syftar till att bevara naturen i området.

Lodgen nås med regionalflyg (1h30 min) eller 13 timmars båtresa med fastboat från Manaus. Båten har säten i salong liknande dem i långfärdsbuss. Läs mer om den transfern nedanför.
Uakari är valet för dig som vill se något utöver det vanliga i Amazonas i ett område som inte många turister besöker.

 

Läs mer och se exepmpel på dagsprogram på:

Uacari Jungle Lodge Paket 4 dagar/3 nätter

 

Uakari Lodge Tefe Amazonas
Uakari Lodge Tefe Amazonas
 

Cristalino Jungle Lodge - Alta Floresta

I det stora naturreservatet Cristalino Forest Reserve ligger den mycket professionella lodgen Cristalino Jungle Lodge. I området finns över 550 fågelarter, 2000 sorters fjärilar och däggdjur som bland annat tapir, aguiti, leoparder, apor, hjortar och den sälsynta jätteuttern. Runt lodgen går mer än 20 km vandringsleder där regnskogens under kan beskådas. Lodgen är ekologiskt inriktad och mycket noga med att bevara naturen så orörd som möjligt. De kunniga guiderna leder utflykterna från lodgen som även görs i kanoter på floderna i reservatet.
Lodgen ligger ca två timmars transfer från flygplatsen i Alta Floresta där ni blir mötta av guider från lodgen. Detta är det bästa valet för dig som vill ha en naturupplevelse i absolut världsklass.

Ta kontakt för vilka dagsprogram och priser som gäller för den period ni vill resa på: mail@sambatravel.com

 

Amazonas - Cristalino Jungle Lodge
Amazonas - Cristalino Jungle Lodge

Amazon Tupana Lodge - Manaus

Lodgen ligger 178 km söder om Manaus i det ekologiska paradiset runt floden Rio Tupana. Här är ni långt inne i regnskogen och får uppleva ett mycket rikt och varierat växt- och djurliv. Lodgen är relativt liten och opererar med mindre grupper vilket ger en genuinare upplevelse.

Standarden på lodgen är av det enklare slaget, men den har en rustikt trevlig charm. Standarrummen är utrustade med fläkt och privat badrum. Superiorrummen har också hängmatta, stolar och en utsikt mot floden. Lodgen erbjuder också tvättservice, elekticitet, restaurant och barservice.

På grund av vattnets sammansättning i Rio Tupana så trivs inte moskiter i området vilket gör vistelsen än behagligare.

Lodgen är av mellanklass och passar för dig som vill ha en genuin upplevelse av regnskogen i ett vackert område till ett bra pris och inte ställer så höga krav på komfort.
 
Ta kontakt för vilka dagsprogram och priser som gäller den period ni vill resa på: mail@sambatravel.com


Brasil - Amazonas - Tupana Jungle Lodge
Brasil - Amazonas - Tupana Jungle Lodge

Amazon Eco Lodge - Manaus

Lodgen ligger ca 80 kilometer från Manaus på de södra bankarna av Amazon floden och i Parana do Mamori flodsystemet. Lodgen är klassificerad till ”Standard Ecological Lodging” av de brasilianska turistmyndigheterna. Amazon lodge är en flytande struktur som består av 12 rum alla med myggnät och två enkelsängar. Det finns 2 rum med luftkonditionering men alla rum har takfläktar.
I övrigt finns 3 gemensamma toaletter med gemensam dusch (ej varmvatten) normal är vattentemperaturen mellan 26 – 32 grader, samt en veranda med reception och hängmattor för avkoppling. Baren och restaurangen är byggda i samma stil som den övriga rustika byggnaden och har myggnät för alla fönster med en härlig atmosfär.
Utanför receptionen finns en stor solveranda där man kan ta sig ett dopp i floden eller bara njuta av solen.
Enkelt boende men ni kommer långt ut i regnskogen och lodgen har väldigt bra rykte bland dem som vill uppleva regnskogen på riktigt.

Dagsprogram och priser på begäran. Skicka mail till:

mail@sambatravel.com

 

Amazonas Rainforest Adventure Station
Amazonas Rainforest Adventure Station

Amazon Ecopark Jungle Lodge - Manaus

Detta alternativ passar bra för familjer med små barn och för dem som vill ha mer komfort men ändå uppleva Amazonas. Amazon Ekopark ligger ca 45 minuter med båt från hotell Tropicals pir i Manaus. Lodgen ligger vid flodbanken Taruma en biflod till Rio Negro ca 30 minuter från Manaus hamn.
Amazon Ecopark är en lodge bestående av 20 rustika bungalows byggda i trä från orten för att passa in i sin naturliga miljö. Varje bungalow har tre sviter med varm vattens dusch, fläkt samt luftkonditionering. Lodgen erbjuder en öppen panoramarestaurang där måltider serveras.
En bar, reception samt vardagsrum samt 2 speciella avdelningar där man kan ha möten för grupper eller se på shower. Gästerna på lodgen kan välja att bada i färskvattenspoolen eller vid flodbankarna vid lodgen. Kilometervis av djungelstigar för vandringsturer, rehabiliteringsparken för apor där mer än 200 apor bor av 17 olika arter. Ett projekt skapat av ”The Amazon Rainforest Foundation”.


Dagsprogram och priser på begäran. Skicka mail till:

mail@sambatravel.com
 

Amazon Ecopark Jungle Lodge
Amazon Ecopark Jungle Lodge

Amazon Clipper River Cruise - Manaus

Rederiet Amazon Clipper har tre likadana flodbåtar och en lyxvariant (Premium, som beskrivs nedanför) som tar med gäster på flerdagarsturer på Amazonasfloden och dess bifloder. Standardbåtarna har åtta hytter med våningssängar för två personer, luftkonditionering och privata toaletter och tar max 16 personer.

Högst upp i båten ligger ett soldäck där ni har fin utsikt under tiden ni navigerar upp för floden.
Båtarna är också utrustade med konferensrum där det erbjuds föreläsningar om Amazonas och det ni skall se under förestående turer.

Medföljande motorbåtar används för att ta spännande turer in på mindre floder för att komma nära inpå den exotiska djungeln.


Ta kontakt för vilka dagsprogram och priser som gäller den period ni vill resa på: mail@sambatravel.com

 

Brasilien - Amazonas - Amazon Clipper River Cruise
Brasilien - Amazonas - Amazon Clipper River Cruise

Amazon Clipper Cruise Premium - Manaus

Detta är rederiet Amazon Clippers finaste båt som tar max 32 gäster med sina 16 rymliga hytter. Alla hytter utrustade med varmvattensdusch, låga sängar, luftkonditionering och kassaskåp.

Båtens storlek och form gör att det går att lägga till nära de små bifloder där flera av utflykterna görs under kryssningen.

Denna kryssning passar för dig som vill kombinera äventyr med god komfort.

Båten är utrustad med inbjudande sällskapsutrymmen, restaurang, bar och konferensrum i vilket båtens engelsktalande guider håller lektioner om floden, kommande utflykter och naturen som passeras under turen.

Här finns också två stora bubbelpooler samt ett övertäckt observationsdäck där ni i skydd från solen kan se den vackra regnskogen längst floden. Högst upp i båten finns också ett soldäck med 360 graders panoramautsikt över floden och regnskogen.

Alla måltider serveras i restaurangen där ni har en vacker utsikt. För de gäster som önskar specialmåltider kan man beställa det innan man bokar sin båtresa.


Ta kontakt för vilka dagsprogram och priser som gäller den period ni vill resa på: mail@sambatravel.com
 

Brasilien - Amazonas - Amazon Clipper Cruise Premium
Brasilien - Amazonas - Amazon Clipper Cruise Premium

Tucano M/Y - The Amazon Odessey Cruise - Manaus

Denna komprimerade kryssning passar för dig som vill uppleva essensen av Amazonas natur, djurliv och kultur under fem spännande dagar på motorjakten M/Y Tucano.
Ni navigerar längst flodarmen Rio Negro och redan första dagen utforskar ni världens största flodskärgård, Anavilhanas.
Ni följer sedan ett späckat dagsprogram med utflykter som utgår från båten där ni bor och äter under kryssningen. Turerna går in in smala vindlande bifloder för att se Amazonas spännande djurliv med apor, sengångare, myrslokar och kajmaner.

Båten har nio hytter uppdelade i två kategorier grön och gul där gul är den bästa kategorin.


Ta kontakt för vilka dagsprogram och priser som gäller den period ni vill resa på: mail@sambatravel.com

 

Amazonas båttur M/Y Tucano
MY Tucano - Amazonas - Kryssning - Brasilien

Tucano M/Y - Voyage to the heart of the Amazon - Manaus

Följ med på en expedition långt in i Amazonas regnskog med denna motorjakten M/Y Tucano, som tar er till några av de mest orörda delarna av regnskogen. Bland annat reser ni långt upp för den minst bebodda flodgrenen i Amazonasbäckenet. Turen går upp för Rio Negro ända tills den möter Rio Jauaperi som kommer norrifrån. Som längst är ni 320 km från startpunkten i Manaus. Turens mål är att besöka platser där djur- och växtlivet är så orört som möjligt av människan.

Ni gör exkursioner ut från båten enligt dagsprogram till fots för att komma in i regnskogen och uppleva dess skatter på nära håll. Förutom guider som vuxit upp i regnskogen medföljer också en formellt utbildad guide som är expert på regnskogens flora och fauna och med många års erfarenhet av området.

 

Båten har nio hytter uppdelade i två kategorier grön och gul där gul är den bästa kategorin.

 

Ta kontakt för vilka dagsprogram och priser som gäller den period ni vill resa på: mail@sambatravel.com

MY Tucano - Kryssning - Amazonas - Brasilien
MY Tucano - Kryssning - Amazonas - Brasilien
MY Tucano - Kryssning - Amazonas - Brasilien
Priser på våra utflykter varierar med på hur många som deltar på turen.
På vissa orter kan ni också välja att ta utflykten tillsammans med andra som en del i en större grupp.
Guiderna pratar alltid engelska.