Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter
 

Amazon Turtle Lodge - Fokus Kajak

Paket 4 dagar/3 nätter

Detta är ett paket för er som vill komma nära naturen med ett mer fysiskt utmanande upplägg samtidigt som ni har komforten av att övernatta på lodgen i privat rum med badrum.
De flesta av turerna i dagsprogrammet går med kajaker som ni själva paddlar tillsammans med era guider. Grupperna är små på mellan 02–06 personer.


Aktiviteterna äger rum i Tracajasjön, Jumasjön och Piranhasjön och dess omgivningar. Ekosystemen i området består av både hög- och lågland, översvämmad skog (Igapos) och små naturliga kanaler som är perfekta för kajakpaddling. Tack vare att kajakerna tar sig fram i denna typ av landskap så är det bättre möjligheter att både se och fotografera djur eftersom ni kommer närmare än de vanliga programmen på lodgerna i Amazonas.

Dagsprogram


Dag 1–
Från Manaus till Amazonas Regnskog

Klockan 08:00 blir ni hämtade på ert hotell i Manaus för transfer (20 minuter) till hamnen Ceasa. Där väntar en motorbåt på er som kör er till dagens första sevärdhet, nämligen det berömda ”Meeting of the Waters”. Här möts de stora floderna Rio Negro och Rio Solimões och tillsammans bildar de den enorma Amazonasfloden. Eftersom vattnen har olika färger och temperatur så inträffar det unika naturfenomenet att vattnen inte blandas på över nio kilometer vilket är en overklig syn. Med lite tur så kommer nyfikna floddelfiner och tittar på er under denna båtfärd.

 

Båten lägger sedan till i samhället Careiro da Varzea där ni gör ett stopp på den lokala affären för att se på frukter, fiskar och andra produkter från Amazonas som säljs där.
Ni fortsätter med van till floden Rio Mamori och på vägen ser ni vackra vyer med floder, kanaler, fåglar, jättenäckrosor (Vitoria Regia) och små byar.

 

Vid ankomsten till Rio Mamori väntar era guider på er och ni får instruktioner och säkerhetsgenomgång av kajakerna som ni kommer att använda de närmaste dagarna.

 

Så snart som ni är klara så är det dags för första sträckan där ni paddlar genom de mystiska små flodgrenarna som Rio Mamori erbjuder. I denna paradisiska natur finns goda möjligheter att se fåglar, kajmaner, fiskar, ormar och andra djur som bor efter vattnen.

 

Lunch intas på flodstranden i form av frukt och smörgåsar.

 

Efter runt fem timmars paddling ankommer ni Amazon Turtle Lodge runt klockan 17:00. Här får ni ert rum och era guider visar er lodgen och dess närmaste omgivning.

 

Klockan 20:00 dukas en stor buffet upp i lodgens matsal. Här serveras ett varierat urval av rätter med kött, fisk, sallader, frukter och tillbehör från det amazoniska köket.

 

Övernattning i privat rum med badrum på Amazonas Turtle Lodge.

 


Dag 2 – Trekking, paddling och nattäventyr

Redan klockan 05:30 är det dags att hoppa i kajakerna för att se Amazonas vakna med soluppgången. Så här tidigt på morgonen är det full aktivitet i regnskogen och det är en bra tid att observera djurlivet.

 

08:00 serveras frukost på lodgen.

 

Efter frukost går ni på fotvandring in i djungeln med en specialiserad guide som visar er överlevnadstekniker som fungerar i regnskogen. Ni får bland annat lära er hur man hittar mat och vatten, hur man kan använda lianer som rep, trädklättring och ätbara växter. Guiden visar och berättar kuriosa om flera olika växter som är typiska för denna del av regnskogen.

 

Lunch serveras på lodgen när ni kommer tillbaka från förmiddagsturen

 

Efter lunch får ni tid till vila innan det är dags för eftermiddagens kajaktur. Fokus kommer att ligga på fiske av piraja och med lite tur så nappar även andra regnskogsfiskar. Under tiden ni sakta flyter fram över vattnet så ser och hör ni vilken mängd och variation av växter och djur som finns i regnskogen.

 

19:00 Middag på lodgen

 

Så snart ni ätit er middag så är det tid för en kvällstur i mörkret för att observera Amazonas nattdjur. Fokus ligger på att hitta kajmaner vars ögon lyser gula i mörkret. Mångfalden av ljud när skymningen fallit är rik och detta är en spännande tur.
Efter kvällsturen serveras en drink på lodgen som en fin avslutning på en händelserik dag.Dag 3 – Fauna, Flora & fågelskådning

05:30 är det väckning och vandringstur in i regnskogen för att vakna tillsammans med regnskogens dagaktiva djur.

 

07:00 Frukost

 

Efter frukost är det dags att hoppa i kajakerna för en heldagstur med era guider som är specialiserade på området ni paddlar i. Idag kommer ni att få uppleva varierad natur i Juma- och Mamoriregionerna,  såsom översvämmad skog, sjöar och floder.

 

12:30 Stopp för att äta er medhavda lunch (frukt och smörgåsar) på flodens strand.

På eftermiddagen fortsätter ni djupare in i området och upptäcker dess hemligheter och vackra natur. När ni paddlar tillbaka till lodgen hoppas vi att ni får uppleva en Amazonas storslagna solnedgångar från vattnet, vilket är ett minne för livet.

 

19:30 Middag på lodgen

 

Efter middagen kan den som orkar ta en kvällstur med guide eller njuta av lodgens faciliteter. Ni kan ta en drink i baren, slappna av i hängmattor och lyssna på regnskogens ljud samtidigt som ni smälter dagens intryck.


Dag 4 – Besök hos Cabocla & retur till Manaus
07:00 Frukost

 

08:00 Efter frukost går förmiddagens utflykt till liten by med Caboclos som byns invånare kallas. De har anpassat sina bostäder och liv efter flodens hög- och lågvatten och de lever till stor del av det som regnskogen erbjuder dem och det de kan plantera i sina trädgårdar.

 

Ni får se hur de använder dessa frukter, grönsaker och örter i sin matlagning och förstås smaka. Speciellt cassavaroten används till mycket i Amazonas kök och ni får se hur det går till att göra mjöl av den utan att få med de gifter som finns i rå cassava.

 

Ett intressant besök på byns gummiplantage görs också där ni får studera hur gummiträdet tappas på latex som och hur man gör gummi av det.

 

12:30 Lunch på lodgen

 

14:00 Avresa tillbaka till Manaus med ankomst runt 17:00 och avlämning på ert hotell eller flygplatsen beroende på era önskemål.


Information om Amazon Turtle Lodge

Amazon Turtle Lodge är ett bra alternativ i mellanklass. Lodgen som ligger i ett vackert område och har bra guider och varierade program. Allt material som använts för att bygga lodgen är certifierat och lodgen har bidragit till flera projekt för att skydda och återskapa regnskog i regionen.

 

Boende på lodgen

Lodgen erbjuder boende i fristående eller parade bungalows i olika kategorier.

 

De enklaste heter "Bangalo Rustico" och är rustika små trästugor med fläkt, veranda, fönster med myggnät och privat badrum. De har utsikt mot sjön som lodgen ligger vid och i träden bredvid stugorna är det gott om fåglar. Det är rustikt boende men i fantastiskt läge nära vattnet.

 

Mellankategorin heter "Chalé de alvaneria" som är små stenstugor med veranda, privat badrum och luftkonditionering. Utsikt mot regnskogen.

 

Finaste kategorin byggdes 2017 och heter "Bangalo Superior" som ligger avskiljda från övriga lodgen och omgivna av regnskog. Rummen håller hotellklass och har veranda, luftkonditionering och privat badrum.

 

Inkluderat i paketet

I ovanståede paket ingår följande:

- All mat med färska juicer, vatten, te och kaffe.

- Övernattning i privat bungalow med badrum

- Alla utflykter och aktiviteter enligt dagsprogrammet med engelsktalande guide

- Transfer T/R Manaus - Lodgen

 

Viktig information

Ordningen på de guidade turerna bekräftas vid ankomsten till lodgen och kan ändras ifall väder eller andra omständigheter kräver det.

 

Ifall vistelsen på lodgen skall passa med flyg samma dagar som ni ankommer och lämnar lodgen kan vissa turer utgå första och sista dagen av logistiska skäl.

 

Normalt är maxvikt på bagage som kan tas med till lodgen 10 kg. Övrigt bagage kan lämnas på lodgens kontor i Manaus och hämtas sedan efter vistelsen i regnskogen.

Bokning och mer information

Ta kontakt för bokning och mer information på vår e-mail: mail@sambatravel.com

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Amazon Turtle Lodge - Amazonas - Brasilien

 

Amazon Turtle Lodge - Amazonas - Brasilien

 

Amazon Turtle Lodge - Amazonas - Brasilien

Amazon Turtle Lodge - Amazonas - Brasilien


Amazon Turtle Lodge - Amazonas - Brasilien

 

Amazon Turtle Lodge - Amazonas - Brasilien

Amazon Turtle Lodge - Amazonas - Brasilien

 

Amazon Turtle Lodge - Amazonas - Brasilien

 

Amazon Turtle Lodge - Amazonas - Brasilien

 

Amazon Turtle Lodge - Amazonas - Brasilien