Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Om Porto de GalinhasInformation om Porto de GalinhasHotell i Porto de GalinhasUtflykter Porto de Galinhas
 

Porto de Galinhas - Stränder i världsklass

Porto de Galinhas bjuder på en omväxlande natur med fantastiska stränder som kantas av kokospalmer, mangroveskogar och cashewträd.

Byn skyddas av ett korallrev som ligger ett par hundra meter ut i havet och vid lågvatten bildas naturliga pooler på stränderna innanför revet. Här är det perfekt att snorkla i av naturen skapade akvarium med massor av färgranna fiskar att kika på.
För den som gillar att dyka på djupare vatten erbjuder Porto de Galinhas dykning även på djup ned till 35 meter. Här dyker ni både på koraller och vrak.

Stränderna är långa och många i området. Den mest centrala ligger nedanför själva byn Porto de Galinhas och här bildas de största poolerna vid lågvatten.

Nästa strand norrut heter Praia do Cupe som anses vara den vackraste i Porto de Galinhas, till och med en av de finaste i Brasilien. Även här bildas det vid lågvatten pooler med lugnt vatten där den solvarma kan svalka sig.

Bortanför Praia do Cupe ligger stranden Muro Alto och här ligger de stora 5-stjärniga resorterna. Avståndet till byn från Muro Alto är ca 8 km. Resorterna har en struktur som inbjuder till att stanna där hela vistelsen, med gourmetrestauranter, dag- och kvällsaktiviteter och stora poolområden.
Missa dock inte att besöka byn ändå, eftersom den har massor av restauranter, mysiga barer, capoeirauppvisningar, levande musik och gott om chanser att uppleva den härliga Brasilianska kulturen på nära håll.
För den som inte har lust att gå erbjuder hotellen skytteltransporter mellan hotellet och byn.

Söder om byn ligger stranden Maracaipe som tilltalar den unga befolkningen, framför allt surfare och de som gärna tar en fest på stranden.
Här lever också de fantastiska små Långnosade Sjöhästarna som är skyddade genom projektet Hippocampus. De som jobbar i projektet taSr gärna med er ut i båt för att försöka få syn på sjöhästarna i sin naturliga miljö.
Men ni kan också se dem i akvarier där de föds upp för att säkra återväxten. Akvarierna ligger inne i Porto de Galinhas.

Stränderna och värmen är behagliga året runt i Porto de Galinhas tack vare sin närhet till ekvatorn. Lufttemperaturen ligger mellan 26-30 grader hela året och på kvällen varierar den mellan 22-25 grader. Vattentemperaturen är ca 25-26 grader.

Restauranterna serverar all slags delikatesser från havet och med byns långa fiskehistoria kan du räkna med att middagen är nyfångad.

Porto de Galinhas nås enkelt från Recifes flygplats (60 km) dit det går flyg från Stockholm via Lissabon.

Missa inte heller att ta en tur in till Olinda som är med på UNESCOs världsarvslista tack vare sina vackra kolonialbyggnader.

 

Aktiviteter

Här finns det massor att göra för den som inte vill sitta still på semestern. Dykning, snorkling, ridning, jetski, beachvolley, tennis, kitesurfing, vågsurfing, trekking, vattengymnastik, dans och capoeira är några exempel.
Men också båtturer till en obebodd ö, utflykter till öde stränder, buggyturer, segling och långa promenader på stränderna.

Mer att göra

Tack vare sin närhet till storstaden Recife och kulturstaden Olinda (som är med på FNs världsarvlista) så erbjuds en mängd intressanta utflykter från Porto de Galinhas.
Läs mer under linken utflykter högst upp på denna sida.

 

Mer information

Hotell i Porto de Galinhas

Utflykter i Porto de Galinhas

 

Porto de Galinhas - Pernambuco - Brasilien

Porto de Galinhas - Pernambuco - Brasilien

Porto de Galinhas - Pernambuco - Brasilien


Porto de Galinhas - Pernambuco - Brasilien


Porto de Galinhas - Pernambuco - Brasilien


Porto de Galinhas - Pernambuco - Brasilien

 

Karta Porto de Galinhas