Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Om PantanalInformation om PantanalBoende i PantanalLodger och rundresor i Pantanal
 

Pantanal - Brasiliens Savann

Pantanal är ett stort område med gröna slätter som genomkorsas av massor av floder och sjöar. Området ligger söder om Amazonas i de två delstaterna Mato Grosso och Mato Grosso do Sul.

 

Här finns ett av världens rikaste djurliv som har de flesta arter gemensamma med Amazonas. I Pantanal finns 90 däggdjursarter, 600 sorters fåglar, 280 fiskarter och 50 olika sorters reptiler.
Här lever den skygga jaguaren, flera miljoner alligatorer, jätteuttrar, vrålapor, ormar, jabirustorkar, papegojor i alla färger, kolibrier, tapirer och caipivaror sida vid sida lätt tillgängliga att studera och fotografera.

 

Till skillnad från Amazonas täta vegetation är det öppna landskap i Pantanal varför djuren är betydligt lättare att upptäcka.

 

Pantanal är ett paradis för fågelskådare och har ett av de bästa fiskevattnen i Brasilien. Områdets struktur skiftar kraftigt under året mellan torr- och regnperiod. Torrperioden inträffar mellan maj och oktober och från november stiger vattnet kraftigt och det som tidigare var toppen på kullar blir öar omgivna av sjöar och floder.

 

Beroende på vilken period du besöker detta enorma naturområde åker du på safari med båt, jeep, på hästrygg eller till fots.

 

Portarna in i Pantanal är två; den norra via Cuiabá och den södra via Campo Grande, vilken som är bäst beror på om det är våt- eller torrperiod och vilka andra resmål du vill kombinera med.

Övernatta på exklusiva lodger eller i hängmatta under klar himmel, vad du än väljer bjuder naturen Pantanal på ett färgsprakande skådespel med djur och växter.

 

Bonito

Från Campo Grande nås också Bonito där ni kan snorkla i kristallklara floder i ett akvarieliknande undervattenslandskap. Utforska grottor med underjordiska knallblåa sjöar och prova på forsränning.

 

Resa till Pantanal

Campo Grande och Cuiaba nås bägge med flyg från flera orter i Brasilien och kan ingå i ett flygpass.

Om ni väljer att bo på lodge eller ta någon av våra rundresor i Pantanal (se alternativ bakom linken utflykter ovanför bilderna) så blir ni mötta på flygplatsen när ni anländer och lämnade där efter vistelsen på lodgen.

 

Mer information

Lodger i Pantanal

 

Pantanal - Brasilien - Resor

 

Pantanal - Brasilien - Resor

 

Pantanal - Brasilien - Resor

 

Pantanal - Brasilien - Resor

 

Pantanal - Brasilien - Resor

 

Pantanal - Brasilien - Resor

 

Pantanal - Brasilien - Resor

 

Pantanal - Brasilien - Resor

 

Karta Pantanal