Startsida SambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel - Resor till BrasilienSambaTravel
Information om resmåletBoende på resmåletUtflykter

För att uppleva Pantanals fantastiska natur är det enklast att flyga till Cuiaba i norra Pantanal eller Campo Grande i södra Pantanal. Det är de två stora flygplatserna i Pantanal som har flyg till resten av Brasilien.

 

Norra Pantanal - Cuiaba

Förutom Pantanal med dess rikedom av djur och natur så kan också det spännande höglandsområdet Chapada das Guiamares också nås från Cuiaba. Dessutom går det flyg till Alta Floresta i Amazonas härifrån (ca 1h30 min) där en av Amazonas bästa lodger, Cristalino Jungle Lodge, finns. Cuiaba är alltså en väldigt bra utgångspunkt för den naturintresserade som förutom Pantanal vill se flera typer av storslagen natur.

 

Södra Pantanal - Campo Grande

Centralort för den som vill utforska södra delarna av Pantanal. Från Campo Grande tar ni er också till Bonito som är känt för sin spektakulära natur med kristallklara floder, underjordiska sjöar och grottor. Bonito är framför allt känt för att det är här ni kan snorkla i floder som är så klara att det ger en akvariekänsla.

 

Här nedaför ser ni ett urval av vårt utbud av lodger, guidade turer och utflykter i Pantanal i Brasilien. Om ni är intresserade av att besöka en lodge som inte beskrivs här så ta kontakt med oss så tar vi fram priser och information på det alternativ ni önskar.

 

Ta kontakt för bokning och priser av nedanstående lodger baserat på era önskemål på mail@sambatravel.com

 

Pantanal Wildlife Tour

4 dagar 3 nätter - Cuiaba

Detta är en riktigt fin tur där ni besöker två lodger i norra Pantanal och reser med erfarna engelsktalande guider i små grupper med 2-7 personer.

Turen startar och slutar i Cuiaba och ni bor på två olika lodger under äventyren i Pantanal. En fördel med denna tur är att ni får uppleva två olika områden av Pantanal.

Dagsprogram och mer information:

Pantanal Wildlife Tour 4 dagar/3 nätter


Jaguar Extreme Tour

4 dagar 3 nätter - Cuiaba

För den som vill se jaguaren så är detta turen att följa med på. Ni reser i liten grupp på 2-7 personer med en engelsktalande guide specialiserad på området runt Porto Jofre som är det mest jaguartäta i världen. Övernattningar på Jaguar Camp som ligger i området.

Dagsprogram och mer information:

Jaguar Extreme Tour 4 dagar/3 nätter

 

Jaguar & Wildlife Tour

5 dagar/4 nätter - Cuiaba

Här erbjuds det bästa av Pantanal med två nätter i jaguarens land med turer specialiserade på jaguarsafari och två nätter på en Wildlife Lodge där ni får se Pantanals unika djurliv och fantastiska landskap. Ni reser i liten grupp på 2-7 personer tillsammans med specialiserade engelsktalande guider.

Dagsprogram och mer information:

Jaguar & Wildlife Safari 5 dagar/4 nätter

 

Pantanal Wild Safari Tour

4 dagar/3 nätter - Cuiaba

Denna tur erbjuds från december - maj när det inte är säsong för jaguarsafari. Två nätter på lodgen Jaguar Camp med fokus på djur och natur och alltså inte endast jaguar följt av en natt på lodge närmare Transpantaneira. En bra och varierad tur för dig som besöker Pantanal utanför jaguarsäsong.

Dagsprogram och mer information:

Pantanal Wild Safari Tour 4 dagar/3 nätter

 

Pantanal Jaguar Ecological Reserve Brasilien
Jaguar Ecological Reserve Pantanal Brasilien
Jaguar Ecological Reserve Pantanal Brasilien

Pousada Piuval Pantanal

Pousada Araras Pantanal Eco Lodge - Cuiabá

132 km söder om Cuiabá längs Transpantaneria Park Road ligger Pousda Araras Pantanal Eco Lodge i ett av Pantanals bästa områden med rikt djurliv och mycket vacker natur. Tack vare sitt priviligerade läge så erbjuds naturupplevelser på högsta nivå året runt.
Lodgen har 19 luftkonditionerade rum med privat badrum och dusch. På de stora verandorna kan man koppla av efter dagens upplevelser i hängmattor innan middagen serveras i restaranten.

Lodgen erbjuder sina gäster program som inkluderar trekking, fotosafari, fågelskådning, ridning, kanoturer, nattutflykter och jaguarsafari med mera.

 

I paketen ingår all mat, utflykter enligt dagsprogram med engelsktalande guider, transfer t/r Cuiaba - Lodgen och övernattning i privat rum.

 

Dagsprogram och mer information:

Araras Eco Lodge Paket 04 dagar/03 nätter

Araras Eco Lodge Paket 05 dagar/04 nätter

Araras Eco Lodge Paket 05 dagar/04 nätter - Jaguar Express

 

Araras Eco Lodge Birding Paket 04 dagar/03 nätter

Araras Eco Lodge Birding Paket 05 dagar/04 nätter

Araras Eco Lodge Birding Paket 05 dagar/04 nätter - Jaguar Express

Araras Eco Lodge Pantanal
Araras Eco Lodge - Pantanal
Araras Lodge Pantanal Pocone

Pousada do Rio Mutum - Cuiabá

Pousadan ligger vid floden Rio Mutum strax innan den rinner ut i två stora sjöar varav den största heter Baia de Chacorore som enkelt nås från pousadan.

Denna regionen av Pantanal karakteriseras av stor variation i landskapen med gräsklädda slätter sjöar, floder och högre kullar. Här finns bra möjlighet till fiske och fågelskådning förutom de många landlevande djur som Pantanal erbjuder sina besökare att se.

 

I paketen ingår all mat, utflykter enligt dagsprogram med engelsktalande guider, transfer t/r Cuiaba - Lodgen och övernattning i privat rum.

 

Lodgen erbjuder 16 lufkonditionerade rum med privat veranda och badrum.

 

Dagsprogram och mer information:
Pousada do Rio Mutum Paket 04 dagar/03 nätter

Pousada do Rio Mutum Paket 05 dagar/04 nätter

Pousada do Rio Mutum Paket 06 dagar/05 nätter

Pousada Mutum Pantanal
Pousada Mutum Pantanal Brasilien
Pousada Mutum Pantanal

SouthWild Pantanal Lodge & Jaguar Flotel - Cuiabá

Vi kan erbjuda en exklusiv upplevelse med privat engelsktalande guide som kombinerar Pantanals fantastiska djurliv runt Transpantaneira-vägen med privata båtturer i världens mest jaguartäta område.

 

På South Wild Pantanal Lodge tar ni guidade turer till fots, på hästryggen och med safarifordon för att se jättemyrslokar, oceloter, apor, aror, tukaner, jätteuttrar och många flera arter.

 

På Jaguar Flotel bor ni långt inne i Jaguarlandet vid floden Tres Irmaos som anses vara det jaguartätaste reservatet i världen.

 

Från ert Flotel reser ni på båtturer i privat båt med guide och båtförare i floderna Tres Irmaos, Piquiri och Corixo Negro på spaning efter den skygga jaguaren.

Tack vare Jaguar Flotels unika läge får ni fanstastisk tillgång till området tidig morgon och sen eftermiddag när båtarna som utgår från Porto Jofre inte anlänt eller redan vänt tillbaka. Under jaguarsäsongen mellan maj och november ser deltagarna på dessa turer 2,5-3 jaguarer per dag.

 

Dagsprogram och mer information:

SoutWild Pantanal Lodge + Jaguar Flotel 06 dagar/05 nätter

 Pantanal Full Experience - Cuiabá

Den här kompletta turen kombinerar två nätter i Jaguarens rike i närheten av Porto Jofre och två nätter på lodge i Pantanals djurrikaste område söder om Pocone.

 

Under de här dagarna får ni uppleva det bästa av Pantanals djur och natur i två olika naturområden med engelsktalande proffessionell guide.

 

Pantanal Full Experience 05 dagar/04 nätter

 

 

 

Barranco Alto Eco Lodge (Campo Grande)

Djupt inne i Pantanal i ett enormt område av orörd natur ligger den fina lodgen Fazenda Barranco Alto som vi är stolta över att kunna erbjuda våra kunder. Här finns en stor artrikedom av fåglar, däggdjur och amfibier. Myrslokar, apor, fladdermöss, tapirer, rävar, hjortar, blå aror, papegojor, rovfåglar, kajmaner och till och med den skygga jaguaren lever i lodgens närhet.

 

Lodgen har endast sex rum och vilket garanterar att ni gör turer i små grupper med full tillgång till era guider.

 

Runt lodgen ligger 11 000 hektar orörd natur med över 400 vattendrag och 4 791 djurarter. 4 400 av hektaren har ett utökat skydd där motorfordon inte får köra alls.


Tidigare var lodgen en farm som anses vara en av de äldsta i Pantanal.

 

Dagsprogram och mer information:

Barranco Alto Eco Lodge Paket 4 dagar/3 nätter

 

Brasilien - Pantanal - Barranco Alto Eco Lodge
Brasilien - Pantanal - Barranco Alto Eco Lodge

Pousada Refugio da Ilha (Campo Grande)

Pousdada Refugio da Ilha ligger vackert vid floden Rio Salobras delta med sitt fina transparenta vatten. Anläggningen erbjuder åtta rum med luftkonditionering, takfläkt och privat badrum.

Här finns också två barer, två verandor, flera gemensamma vardagasrum, två restauranter, observationsdäck, ett litet bibliotek och ett avslappningsområde under tak vid flodbädden.

 

Lodgen, som är en av de bättre i södra pantanal ligger i ett tillgängligt område där vägarna sällan översvämmas. Transfer från Campo Grande tar ca 3,5 timmar. Det är också nära till centrumet för ekoturism, Bonito som är känt för sina floder med kristallklart vatten för den som vill fortsätta resan i vacker natur.

 

I paketet på lodgen ingår transfer t/r flygplats eller hotell i Campo Grande, utflykter enligt dagsprogram med engelsktalande guider, all mat och övernattning i privat rum med badrum.

 

Dagsprogram och mer information:

Pousada Refugio da Ilha Paket 4 dagar/3 nätter

 

Brasilien - Pantanal - Refugio da Ilha
Pousada Refugio da Ilha Pantanal Brasilien

Pantanal & Bonito Kombination

Denna fantastiska tur kombinerar södra Pantanals oöverträffade djurliv med kristallklara floder, sagolika grottor med undejordiska sjöar, vattenfall och tropisk skog i Bonito, som är Brasiliens ledande destination för ekoturism.

Vildmarken i Pantanal med färgsprakande aror, alligatorer, apor, tucaner, jättuttrar och den skygga jaguaren är ett unikt resmål och Bonitos överväldigande skönhet garanterar en naturpplevelse som är mycket svårslagen.

 

Dagsprogram och mer information:

Kombinationstur Pantanal & Bonito 6 dagar/5 nätter

 

Pantanal och Bonito

Aguape Lodge (Campo Grande)

Denna lodge ligger ca 190 km från Campo Grande och erbjuder det bästa av Pantanal med turer som hästridning, båtturer, trekking, pirajafiske, fotosafari och fågelskådning allt i regi av lodgens guider. För den som inte önskar rida går det också att ta samma tur i hästdragen kärra.

Djurlivet är rikt i området och många djur kommer också in på området där lodgen ligger. Från hängmattan på verandan kan ni se bland annat se blå aror, kolibrir och tucaner.

 

Lodgen har 15 rum med privat badrum, luftkonditionering och fläkt. Tillsammans med lodgen ligger också en fullt fungerande ranch.

 

I paketen ingår transfer t/r flygplats eller hotell i Campo Grande, utflykter enligt dagsprogram med engelsktalande guider, all mat och övernattning i dubbelrum.

 

Dagsprogram och mer information:
Aguape Lodge Paket 4 dagar/3 nätter
Aguape Lodge Paket 5 dagar/4 nätter

Aguape Lodge Pantanal Brasilien
Aguape Lodge Pantanal Brasilien
Aguape Lodge Pantanal Brasilien

Pantanal Jungle Lodge (Campo Grande)

I naturskönt läge vid Mirandafloden djupt inne i södra Pantanal ligger Pantanal Jungle Lodge som erbjuder sina gäster paket på 2-4 nätter.

 

Pantanal Jungle Lodge ligger i ett vackert område djupt inne i södra Pantanal som heter Passo do Lontra. Lodgen erbjuder boende i privata rum med badrum och luftkonditionering men de har också budgetalternativ med sovsalar.

 

I paketen ingår transfer t/r flygplats eller hotell i Campo Grande, utflykter enligt dagsprogram med engelsktalande guider, all mat och övernattning i dubbelrum.

 

Dagsprogram och mer information:
Pantanal Jungle Lodge Paket 4 dagar/3 nätter

 

Pantanal Jungle Lodge Brasilien

Pantanal Jungle Lodge Brasilien

Xaraes Lodge - Campo Grande

Xaraes Lodge ligger långt in i ett av Pantanals vackraste områden som heter Abobral. Lodgen ligger alldeles vid floden Abobral som gett området dess namn. Här maximerar ni upplevelsen av Pantanals djur och växtliv. Jättemyrslokar, kajmaner, blå aror, jaribustorkar, tucaner, vrålapor och mängder av andra spännande djur finns i området.

Med lodgens professionella guider åker ni på safari med bil, till häst, i båt och till fots för att få se så mycket som möjligt under vistelsen på lodgen.

Lodgen driver också ett projekt för bevarande och forskning på den Blå Aran.

 

I paketen ingår transfer t/r flygplats eller hotell i Campo Grande, utflykter enligt dagsprogram med engelsktalande guider, all mat och övernattning i dubbelrum.

 

Vistelsen på lodgen går också att kombinera med naturområdet Bonito med sina kristallklara floder.

 

Ta kontakt för mer information och paketförslag på vår e-mail: mail@sambatravel.com

Xaraes Lodge Pantanal Brasilien
Xaraes Lodge Pantanal Brasilien
Xaraes Lodge Pantanal Brasilien
Priser på våra utflykter varierar med på hur många som deltar på turen.
På vissa orter kan ni också välja att ta utflykten tillsammans med andra som en del i en större grupp.
Guiderna pratar alltid engelska.
Transfer från och till flygplatsen bokar ni också genom oss om ni önskar det.